Antena Căutare

Elevii cer ore și materii mai puține la școală! Răspunsul neașteptat venit din partea Academiei Române

După ce testele PISA au scos la iveală faptul că un procent semnificativ de elevi din România suferă de analfabetism funcționa, numeroase voci au propus ca materia școlarilor să fie simplificată și redusă la un număr mai mic de ore pe săptămână. Reacțiile nu au întârziat să apară!

Elevii cer ore și materii mai puține la școală! Răspunsul neașteptat venit din partea Academiei Române Galerie
Elevii din România, rezultate slabe la testele PISA

Academia Română nu a rămas indiferentă față de această chestiune și a transmis un punct de vedere cu privire la propunerea de-a simplifica materia și de-a reduce numărul de ore săptămâle din școli.

ACADEMIA ROMÂNĂ, MESAJ IMPORTANT PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI

Presiunea prin care se cere eliminarea sau reducerea drastică a teoriei în favoarea susţinerii deprinderilor practice în învăţământul preuniversitar are un grad mare de periculozitate, presiunea prin care se cere reducerea numărului de ore de la disciplinele umaniste şi de ştiinţe sociale este, de asemenea, lipsită de realism şi de previziune pentru viitor, iar ideea reducerii orelor de istorie cu scopul asigurării educaţiei globale şi pregătirii viitorilor „cetăţeni europeni” este absurdă, pentru că identitatea europeană nu se poată obţine prin distrugerea identităţilor naţionale, consideră Academia Română.

Elevii cer ore și materii mai puține la școală! Răspunsul neașteptat venit din partea Academiei Române

Elevii din România, rezultate slabe la testele PISA

Elevii din România, rezultate slabe la testele PISA

Academia Română propune un set de măsuri care ”să stabilizeze şcoala românească şi să-i confere perspective bune de dezvoltare, fără a ceda în faţa unor presiuni conjuncturale, derivate dintr-o percepţie pripită asupra schimbărilor din societatea contemporană şi lipsită de o analiză profundă şi riguroasă”.

Reprezentanţii afirmă că deşi digitizarea devine tot mai mult o metodă universală de viaţă şi un mod de a acţiona în toate domeniile, omul modern nu poate trăi şi acţiona în viaţă fără cunoştinţe lingvistice, istorice, geografice, etnografice, filosofice, etice.

Ei combat ideea conform căreia memoria nu trebuie cultivată în şcoală şi că elevii nu au nevoie de cunoştinţe, ci de metode de aplicabilitate practică, pe care o consideră complet greşită, conform celor de la news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Instituţia se declară pregătită să colaboreze cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru găsirea celor mai bune soluţii aplicabile şcolii româneşti.

Schimbare uriașă pentru toți angajații din învăţământ, în privința zilelor libere! Criteriul în funcție de care le vor p... Justiția îl iartă pe tatăl care și-a violat fiica imobilizată într-un scaun cu rotile. Copila a adus pe lume un bebeluș,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x