- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cornul, laptele şi mărul se lasă aşteptate pe băncile elevilor, la Brăila! Deşi conform programului naţional, copiii au dreptul la gustarea zilnică, din cauza birocraţiei, contractele nu au fost încă atribuite. Aşa se face că elevii sunt nevoiţi să vină cu pacheţel de acasă. Asta dacă părinţii au ce să le dea, pentru că mulţi copii provin din comunităţi foarte sărace.
Cei aproximativ 30 de mii de elevi din judeţul Brăila pot visa la corn şi lapte abia spre sfârşitul anului. Din cauza procedurilor şi contestaţiilor, autorităţile nu s-au lămurit în privinţa firmelor care vor da elevilor să mănânce în următorii doi ani.
”Am întrebat colegii și ne-au spus că la un produs, de exemplu la corn, sunt nouă participanți și vă dați seama proceduri, contestări. Faptul că sunt nouă mă bucură, pentru că înseamnă că e competiție și va fi un produs bun pentru copiii, dar faptul că sunt atâtea mă întristează”, a declarat Francisk Chiriac, președintele CJ Bărila.
Trist este şi pentru părinţii care se bazau pe gustarea primită de la şcoală. Asta pentru că în judeţ sunt o mulţime de comunităţi sărace, unde oamenii abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. În localitatea Chiscani, de exemplul, după închiderea fermei de porci din apropiere şi a Combinatului Chimic, cei mai mulţi dintre localnici sunt zilieri.
”Nu am făcut o statistică printre ei, dar din ce am discutat cu doamnele, există o parte dintre ei care solicită acest program”, a declarat și directorul școlii din Chișcani.
Nu este însă prima dată când în judeţul Brăila programul cornul şi laptele întârzie. În 2017, copiii au început să primească măncarea de la şcoală abia din luna noiembrie.
Odată rezolvată problema birocratică, elevii nu ar trebui să mai aibă probleme cu gustarea zilnică timp de doi ani de zile.