Antena Căutare

Elevii din clasele 0-VIII vor primi si in acest an mere gratis in scoli

Elevii din clasa pregatitoare si clasele I-VIII vor primi gratuit si in acest an scolar mere in scoli, iar valoarea programului nu difera de cea din ultimii ani, respectiv 13,3 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.

Pentru anul scolar 2012/2013, programul de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli prevede distribuirea gratuita zilnica de mere elevilor din clasele I-VIII si clasa pregatitoare in perioada 10 septembrie 2012-21 iunie 2013. Valoarea totala a programului este de 62,6 milioane de lei, respectiv 13,3 milioane de euro si cuprinde totalul fondurilor reprezentand sume alocate de la bugetul de stat si bani europeni.

Pentru anul scolar 2012/2013, numarul total al elevilor din clasa pregatitoare si clasele I-VIII (public si privat) este de 1,7 milioane, iar limita valorii zilnice a fructelor este 0,4 lei pentru fiecare elev. Doar elevii prezenti la cursuri vor beneficia de mere gratuite.

In anul 2013, suma ce se va rambursa Romaniei de catre Comisia Europeana sub forma contributiei financiare externe aferente programului este de 46 de milioane de lei (9,8 milioane de euro). Sumele necesare implementarii masurilor adiacente se suporta din bugetele locale ale judetelor, respectiv din bugetele sectoarelor municipiului Bucuresti, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate consiliilor judetene si consiliilor locale ale Municipiului Bucuresti. Acestea vor recupera de la Ministerul Agriculturii, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, sumele platite pentru implementarea masurilor adiacente, pe care le vireaza la bugetul de stat.

Foto: stuffpoint.com

Pe autostrada A3 se poate circula cu 130 km/h!... Floraresele, la vanatoare de locuri. Incepe anul scolar! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x