Antena Căutare

Elevii români sunt atraşi de liceele din străinătate. Cea mai des întâlnită locație este Marea Britanie

Liceenii români sunt tot mai atraşi să studieze peste hotare. Şi asta pentru că în afară de condiţiile mult mai bune, sistemele de învăţământ din străinătate pun accent pe practică, şi nu pe teorie. În plus, elevii îşi pot alege ce materii să studieze, pentru a învăţa o meserie încă din şcoală.

Liceenii români sunt tot mai atraşi să studieze peste hotare. Şi asta pentru că în afară de condiţiile mult mai bune, sistemele de învăţământ din străinătate pun accent pe practică, şi nu pe teorie. În plus, elevii îşi pot alege ce materii să studieze, pentru a învăţa o meserie încă din şcoală. Iar apoi, admiterea la o universitate de prestigiu devine doar o formalitate.

„Elevii participă activ la ore de curs, pun întrebări, iar dacă au nevoie de ajutor suplimentar, sâmbătă se organizează fie întâlniri one to one ( nr. individual) cu elevii, fie pot să beneficieze de programe speciale de admitire.”

Cea mai des întâlnită problemă de care se lovesc elevii români care pleacă în străinătate este legată de dorul de casă și de părinți.

Dosarul unui elev trebuie să conțină foaia matricolă, o scrisoare de intenție și una de recomandare, dacă dosarul va fi aprobat, elevul va fi chemat să susțină două examene, la matematică și limba engleză.

Cele mai întâlnite destinații sunt Marea Britanie, Germani, Elveția și Statele Unite ale Americii.

De ce au scăzut prețurile apartamentelor din Iași în ultimul timp?... Teodora a plecat la îngeri! Fiica preotului Florin Stamate s-a stins din viață, după o lungă suferință: „A dat fiecărui ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x