Antena Căutare

Epidemie de gripă în România. De ce Ministerul Sănătății a luat azi această decizie?

Epidemie de gripă în România. De ce Ministerul Sănătății a luat azi această decizie? Află din articolul a1.ro, motivele pentru care a fost declarată epidemia de gripă în România, astăzi 30 ianuarie 2019

Epidemie de gripă în România. De ce Ministerul Sănătății a luat azi această decizie?
Gripă 2019 | hepta.ro

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 30 ianuarie, că e declarată epidemie de gripă din cauza faptului că s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv. În acest sezon gripal, au decedat 56 de persoane din cauza gripei.

Ministrul Sănătății a declarat într-o conferință de presă: “Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”.

Pe 29 ianuarie s-au confirmat noi cazuri de decese. Din nefericire, au decedat o femeie de 34 de ani, un barbat de 78 de ani, o femeie în vârstă de 62 de ani, o femeie în vârstă de 63 de ani, un bărbat în vârstă de 62 de ani și un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Decizia Ministrului Sănătății a fost luată după ce aceasta s-a consultat cu specialiștii din domeniul sănătății publice, dar și în baza rapoartelor venite din județele din țară.

Sursă foto: hepta.ro

Sentință în cazul dezinfectanților diluați, vânduți către spitale. Directoarea HexiPharma, trei ani de închisoare... Medicul Adrian Streinu Cercel, apel pentru populație după declanșarea epidemiei de gripă! Ce trebuie să facă românii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x