Antena Căutare

EXIT POLL Alegeri 2024. Rezultatele parțiale pentru alegerile locale și europarlamentare. Cine este pe primul loc

În România au avut loc alegerile locale și europarlamentare duminică, 9 iunie 2024. Descoperă primele rezultate Exit Poll pentru alegerile locale și europarlamentare. Cine este pe primul loc în București și în țară.

mana unei femei care voteaza, femeie la urna de vot si textul exit poll Galerie
Descoperă care sunt, potrivit unor surse politice, ezultatele parțiale ale exit-poll-urilor pentru alegerile locale și parlamentare din 9 iunie 2024 | Shutterstock/profimedia

Duminică, pe 9 iunie 2024, românii au mers la vot pentru a-și alege reprezentanții la alegerile locale și europarlamentare 2024. La ora 22:00 au fost anunțate primele rezultate la alegerile locale 2024 și la alegerile europarlamentare 2024.

Singurul Exit Poll la alegerile din 9 iunie 2024 este realizat la comanda PSD-PNL de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale - AVANGARDE. Cele două institute au fost autorizate de Biroul Electoral Central să efectueze cercetarea la urne. Află care sunt primele rezultate alegeri locale 2024 și la alegeeri europarlamentare 2024.

EXIT POLL Alegeri 2024 ora 22:00, date oficiale. Rezultatele pentru alegerile locale 2024 și europarlamentare 2024. Cine este pe primul loc

Iată mai jos primele rezultate ale exit -poll-ului realizat de CURS-Avangarde pentru alegerile locale 2024.

Articolul continuă după reclamă
  • Exit poll alegeri 2024 pentru Primăria Capitalei

Primarul în funcţie al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a obţinut, duminică, 45% din voturile bucureştenilor pentru un nou mandat, iar candidatul PSD, Gabriela Firea, a fost creditată cu 24%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Pe locul trei se plasează Cristian Popescu-Piedone, cotat cu 13% din voturi, arată Agerpres.

  • Exit poll alegeri 2024 pentru fiecare sector al Capitalei

Candidaţii PSD-PNL şi ai Alianţei Dreapta Unită (ADU) se află la egalitate pe primul loc la sectoarele 1 şi 2, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde.

Exit-poll-ul relevă că pe primul loc la Sectorul 1 se află Clotilde Armand (ADU) şi George Tuţă (PSD-PNL), cu 41% din voturile bucureştenilor fiecare, iar la Sectorul 2 pe primul loc sunt Rareş Hopincă (PSD-PNL) şi Radu Mihaiu (ADU) - cu 43% fiecare.

  • Exit poll alegerile europarlamentare 2024

Lista de candidaţi a coaliţiei PSD-PNL la alegerile europarlamentare a întrunit 54% din voturile alegătorilor, în timp ce candidaţii AUR au obţinut 14% din sufragii, iar cei ai Alianţei Dreapta Unită (ADU) - 11%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

  • Exit poll alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București 2024

Cele mai multe voturi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost obţinute de Alianţa Dreapta Unită (USR - PMP - Forţa Dreptei) - 30%, urmată de Partidul Social Democrat (PSD) - 28% şi Partidul Naţional Liberal (PNL) - 12% şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) - 10%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

EXIT POLL Alegeri 2024, rezultatele parțiale obținute pe surse de la partidele politice pentru alegerile locale și europarlamentare (informații neoficiale, ora 12:00)

Conform rezultatelor de tip Exit POLL neoficiale, obținute pe surse de la partidele politice, votul politic la nivel național indică posibilitatea unor surprize uriașe.

Surse politice au oferit duminică, pe la orele prânzului, informații importante (neoficiale) despre rezultatele parțiale ale exit-poll-urilor pentru alegerile locale și europarlamentare.

Secţiile de votare s-au deschis, duminică dimineaţă, pentru cei aproape 19 milioane de alegători aşteptaţi să-şi desemneze, la urne, reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni.

Citește și: FOTO | Cum arată și cu ce se ocupă partenera de viață a lui Nicușor Dan. Ce salariu uriaș are femeia care i-a dăruit doi copii

Primele rezultate ale exit poll-urilor realizate de casele de sondare a opiniei publice la comanda PSD și PNL la alegerile locale și europarlamentare, centralizate la ora 12, au arătat că, în București, în cursa pentru Primăria Capitalei, bătălia se duce între Nicușor Dan și Gabriela Firea, au declarat surse din conducerea Alianței PNL-PSD pentru Antena3.ro.

Citește și: Cum a apărut Gabriela Firea îmbrăcată la alegerile locale 2024. Ținuta candidatei PSD, detaliu cu semnificație

Astfel, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile exprimate până la prânz, în București, Gabriela Firea - 26%, Cristian Popescu Piedone - 15%, iar candidatul PNL, Sebastian Burduja, 13%.

În privința votului politic, Alianța PSD și PNL s-ar afla la pragul de 50%, iar pe locul doi ar fi plasat partidul lui George Simion, cu aproape 20%. Un scor aflat mult sub cel estimat de sondajele de opinie din timpul campaniei electorale este înregistrat de ADU, alianța dintre USR; partidul lui Ludovic Orban și PMP, care ar avea până la orele prânzului, doar 11% dintre voturile exprimate.

Conform surselor citate, partidul Dianei Șoșoacă s-ar situa la 5% din opțiunile electorale.

Citește și: Cum a apărut Ilinca, soția lui George Simion, la alegerile europarlamentare 2024. Ce ținută a ales liderul AUR

Aceste informații nu sunt oficiale, ci provin de la sursele unor partide politice. Rezultatele oficiale exit-poll-ului vor fi anunțate la ora 22:00.

UPDATE ORA 13: Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la nivel naţional, a fost la ora 13.00 21,93 %, iar la alegerile locale 21,63%, conform datelor oficiale anunţate de BEC. La alegerile europarlamentare din 2019, la aceeaşi oră, prezenţa era 19,75%, iar la alegerile locale din 2020 a fost 19,84%, arată news.ro.

Informații despre alegeri 2024. Ce a anunțat Biroul Electoral Central (BEC)

Biroul Electoral Central va prezenta duminică, în ziua alegerilor europarlamentare şi locale, din trei în trei ore, informaţii sintetice privind prezenţa cetăţenilor români la urne, arată Agerpres.

Informaţiile sintetice vor fi prezentate public după cum urmează:

  • la ora 10,30 - pentru ora 10,00
  • la ora 13,30 - pentru ora 13,00
  • la ora 16,30 - pentru ora 16,00
  • la ora 19,30 - pentru ora 19,00
  • la ora 22,30 - pentru ora 22,00 (când este programată închiderea urnelor).
Cum a apărut Ilinca, soția lui George Simion, la alegerile europarlamentare 2024. Ce ținută a ales liderul AUR... Rezultate Loto 9 iunie 2024. Report la Noroc la categoria I de peste 1,91 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x