Antena Căutare

Exodul cadrelor medicale continua: Inca 8.100 au plecat la munca in strainatate

Un numar de peste 8.100 de medici cu diverse specializari si asistenti medicali au obtinut, in primele sase luni ale acestui an, contracte de munca in clinicile si spitalele din alte state. Tarile cu cele mai multe oferte de locuri de munca pentru medici au fost Marea Britanie, Franta, Germania, Suedia si Malta

Taierile de salarii si disponibilizarile anuntate in sistemul medical local fac ca numarul medicilor care aleg sa lucreze in strainatate sa creasca constant.

Numarul persoanelor care au aplicat pentru un job in domeniul medical in afara tarii a crescut cu peste 40% la inceputul acestui an. In acelasi timp, cadrele medicale ocupa locul doi intr-un top al romanilor care au obtinut un numar mare de joburi in strainatate, potrivit unei statistici realizate de specialistii site-ului de recrutare Tjobs.

"Medicii sunt extrem de apreciati in strainatate si au sanse mari de succes", spune Loreda Dragomir, consultant in cadrul firmei de executive search (recrutare la nivel de midle si top management) Stanton Chase, citata de realitatea.net.

Medicii seniori, cei mai cautati de clinicile din strainatate, pot obtine salarii ce ajung si la 10.000-12.000 de euro pe luna in Marea Britanie si tarile scandinave. In acelasi timp, salariul unui medic tanar poate ajunge la 2.000-3.000 de euro pe luna intr-o clinica din Germania.

Anul trecut, prin intermediul targurilor de joburi, prin ANOFM sau cu ajutorul agentiilor de plasare a fortei de munca au plecat sa lucreze in strainatatein domeniul medical cateva mii de persoane.

Sursa, text si foto: jurnalul.ro

VIDEO! E primar, dar n-are BAC-ul luat!... S-au trezit cu dosar penal pentru ca nu au raportat furtul unor ceasuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x