Antena Căutare

Durere fără margini la Cluj și o familie distrusă. Românul rănit în Grecia a aflat că soția și fiul i-au murit

Lacrimi, durere și o familie distrusă. Cei trei plecaseră în vacanță în Halkidiki, Grecia și se aflau într-un restaurant atunci când o furtuna puternică a izbucnit. Mama și fiul au murit, iar tatăl, pe care medicii greci îl vor externa astăzi, a aflat că și-a pierdut cele mai dragi ființe. Se va întoarce acasă, în Cluj-Napoca, cu două sicrie, al soției și al fiului de nouă ani. 

Lacrimi, durere și o familie distrusă. Cei trei plecaseră în vacanță în Halkidiki, Grecia și se aflau într-un restaurant atunci când o furtuna puternică a izbucnit. Mama și fiul au murit, iar tatăl, pe care medicii greci îl vor externa astăzi, a aflat că și-a pierdut cele mai dragi ființe. Se va întoarce acasă, în Cluj-Napoca, cu două sicrie, al soției și al fiului de nouă ani.

Cei doi români care au murit în timpul furtunii din Grecia, o femeie împreună cu copilul ei în vârstă de numai opt ani, erau din Cluj-Napoca. Potrivit ultimelor informații, al treilea român, care a fost rănit, este al treilea membru al familiei aflate în vacanță. A supraviețuit, însa și-a pierdut soția și fiul.

Trupurile mamei și fiului vor fi aduse în țară săptămâna viitoare

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Meleșcanu a adăugat că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei şi copilului.

Citește și: Ciclonul din Grecia va ajunge în România în weekend. ANM a emis avertizări meteo pentru zilele următoare

„Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesaţi să vadă familia. Familia a fost informată şi ţine legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informaţii în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la un post de televiziune, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Citește și: Furtuna violentă care a lovit Grecia, provocată de un ciclon mediteranean!

Meleşcanu a mai afirmat că vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama şi copilul, un procuror ocupându-se de acest caz.

Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama şi băiatul, se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru transportarea lor în România. Am solicitat şi noi prin Consulat, a solicitat şi familia eliberarea acestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a declarat ministrul de Externe.

Citește și: ”Clipe de coșmar.”Cum s-a văzut furtuna din Halkidiki, Grecia, prin ochii românilor

Cel puţin şapte persoane, dintre care şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei. Printre victime se numără şi doi români, au anunţat autorităţile. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia în timp ce se aflau în vacanță în Grecia.

Foto: ziardecluj.ro

Mama și fiul de opt ani se întorc din vacanța din Grecia în sicriu. Trupurile lor vor ajunge acasă... Românii morţi în infernul din Grecia erau din Cluj-Napoca. Mărturii despre ce au trăit turiştii în cea mai puternică fur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x