Căutare Live

„Avea vedenii”. O mamă, clipe de coșmar, după ce și-a dus fiica la clinica stomatologică din Pitești din cauza căreia a murit un copil

O fetiță în vârstă de trei ani a avut vedenii după o anestezie ce i-a fost făcută la o clinică stomatologică din Pitești, la peste o săptămână după ce un copil de patru ani a făcut stop cardio-respirator în timpul unei intervenţii stomatologic.

Mama fetiței susține că ar fi primit asigurări că anestezia este sigură şi i-ar fi fost chiar recomandată de medic. Asta deşi clinica nu avea autorizaţie pentru anestezii totale şi nici dotările necesare unei asemenea proceduri.

Anul trecut în luna octombrie femeia a ajuns la clinica din Piteşti după ce fetiţa ei de 3 ani a căzut şi şi-a rupt doi dinţi.

„Medicul stomatolog a consultat-o și a spus că nu are ce să îi facă, decât cu anestezie generală. Ni s-a spus așa: copilul este foarte mic și nu coopereaza. Și singura soluție ar fi să facem analgosedare”, a spus Liliana Brezoi, mama fetiței.

Citește și: Copilul de patru ani de la Pitești a murit din cauza anesteziei: ”Cocktailul de medicamente i-a provocat un stop cardio-respirator și insuficiență de urgane!”

Analgosedarea este o procedură scumpă - 1300 de lei, bani pe care părinţii erau dispuşi să îi plătească. Mai ales că în alte clinici, medicii nu le dăduseră nicio soluţie.

„Am mai fost la doua cabinete medicale și ne-au spus că nu au ce să îi facă, pentru că este foarte mică și nu o pot opera”, a mai spus mama fetiței.

I s-a spus că nu există riscuri. Fetița a avut vedenii

Cu toate acestea, la clinică, părinţii ar fi primit asigurări că procedura este sigură.

„A zis că totul o să decurgă OK și nu o să fie probleme. Am așteptat anestezistul, ne-a explicat. Într-adevăr, am semnat. Ne-a spus că nu există niciun risc”, a mai spus Liliana Brezoi.

Copilul a primit un somnifer şi apoi medicul a încercat să îi pună branula, spune mama. Nu a reuşit, aşa că fetiţa a fost trimisă acasă.

Citește și: Ce făcea medicul anestezist copilului mort în clinica din Pitești, în momentul în care a apărut echipajul SMURD. Detaliul ce i-ar fi putut salva viața

„Mi-a spus că nu se întâmplă absolut nimic, o să își revină în două ore. Copilul i-a revenit, s-a trezit, dar avea vedenii”, a spus mama fetiței.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Supărată, mama a făcut o reclamaţie la clinică şi i s-a răspuns că vor fi luate măsuri. Abia după tragedia de acum 10 zile şi-a dat seama că fiica ei a avut noroc.

„Am comentat și pe pagina lor și evident că m-au blocat. Vă dați seama că în situația lui putea fi și al meu și copilul altora care merg la clinică”, a mai spus femeia.

Reprezentanții clinicii au spus că vor face declarații la finalul anchetei penale și că deocamdată nu comentează niciun fel de acuzații.

Clinica stomatolgică a fost închisă, iar aparatul cu care a fost anesteziat Petru, băieţelul care şi-a pierdut viaţa, a fost ridicat la percheziții de către anchetatori.

Medicul anestezist a fost şi el audiat. El este angajat al Spitalului Militar din Pitești, dar din seara tragediei a cerut să intre în concendiu de odihnă.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Gigi Becali, despre acuzaţiile de spălare de bani: Nu sunt nici măcar suspect...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri