Antena Căutare

Filmul tragediei aeriene de la Fundata: Ancheta continua

Echipele de salvamontisti, militari si jandarmi au ajuns, marti, in zona in care s-a prabusit elicopterul israelian. Jandarmii spun ca elicopterul s-a facut bucati, care sunt imprastiate pe o distanta de 200 de metri. Probabil, va fi nevoie de teste ADN pentru identificarea victimelor.


Intre timp, o echipa de anchetatori israelieni a sosit in Romania pentru a coordona ancheta. O delegatie de 86 de persoane - intre care oficiali civili si militari, medici, rabini, precum si jurnalisti au venit din Israel la Bucuresti.

Primii salvatori, dar si anchetatorii au ajuns la zona accidentului in jurul pranzului si au securizat zona. Ei au povestit ca aeronava s-a facut praf, iar bucati din ea sunt imprasiate pe o portiune foarte mare. S-au gasit si mai multe cadavre.

Elicopterul CH53 efectua un zbor de antrenament in Muntii Bucegi, in cadrul exercitiului comun romano-israelien Blue Sky 2010. In jurul orei 15:40 a fost inregistrat primul apel la salvamont, potrivit caruia turnul de control pierduse legatura cu elicopterul in care se aflau 7 soldati.

Dupa localizarea zonei, zeci de salvamontisti din Bran, jandarmi montani, soldati, pompieri si echipaje SMURD au plecat in cautarea elicopterului.

Din cauza conditiilor meteo, dar si a zonei accidentate cautarile au fost sistate noaptea trecuta. Martorii au relatat ca au vazut ca din elicopter iesea fum, pana cand a disparut in munti.

Elicopterul israelian de transport tip CH-53, care participa la exercitiul comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut, luni, in jurul orei 15:20, legatura radio cu centrul de raportare control. In jurul orei 17:45, echipele de cautare-salvare au localizat din aer, in zona Fundata-Zarnesti, judetul Brasov, epava aparatului
de zbor dat disparut. Sapte oameni si-au pierdut viata in urma acestui accident aviatic.

La bordul elicopterului se afla si militarul roman Stefan Dragnea in varsta de 31 de ani. Dragnea era capitan de stat major, incadrat la Scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene de la Boboc, din judetul Buzau. Alaturi de militarul roman, in aparatul de zbor, se mai aflau patru piloti si doi tehnicieni militari israelieni.

Victimele accidentului aviatic din judetul Brasov:

- Capitanul Stefan Claudiu Dragnea (31 ani)
- Lt. Col. Avner Goldman (48 de ani)
- Lt. Col. Daniel Shipenbauer (43 de ani)
- Maj. Yahel Keshet (33 de ani)
- Maj. Lior Shai (28 de ani)
- Lt. Nir Lakrif (25 de ani)
- Staff Sergeant Oren Cohen (24 de ani)

CITESTE si...
Fundata: Sotia capitanului roman decedat in accidentul de elicopter a suferit un soc

Reactiile din presa internationala dupa accidentul aviatic din Muntii Bucegi

Circulatia metroului a fost reluata intre statiile Timpuri Noi - Nicolae Grigorescu... Fundata: Sotia capitanului roman decedat in accidentul de elicopter a suferit un soc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x