Focar de coronavirus, la granița cu România! 200.000 de români sunt stabiliți aici! Medicii se echipează și cu saci de gunoi! VIDEO

La mai puţin de 100 de kilometri de graniţa de nord a României, a izbucnit un nou focar de coronavirus. Regiunea Cernăuţi, unde trăiesc şi 200 de mii de români, este zona roşie a Ucrainei.

Acolo, medicii sunt obligaţi să improvizeze costume de protecţie, apelând chiar și la saci de gunoi. Lipsurile din sistem îi obligă să facă autopsiile în aer liber.

Mii de ucrainieni care munceau temporar în Europa s-au întors acasă odată ce a fost declarată pandemia de coronavirus.

Autorităţile cred că unii au adus virusul cu ei. Peste 2.300 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Cernăuţi. Oraş focar în Ucraina, Cernăuţiul se află la graniţa cu Suceava, zona roşie a României.

În zona Cernăuţi sunt stabiliți 200.000 de români. Dintre aceștia, Aurel Roșca a fost testat pentru coronavirus în urmă cu mai bine de o lună. Rezultatele nu au venit nici astăzi.

„Lăsați-mi familia în pace, vă rog!” O femeie întoarsă din Italia, care a ignorat carantina, și-a cerut iertare în genunchi celor pe care i-a infectat cu COVID-19

„Am avut şi eu pneumonie pe dreapta, dar nu am fost internat. M-am tratat acasă. Test, în perioada în care am avut pneumonie, nu am făcut. Am făcut mai târziu, dar ţara, hai nu spun ţara, dar nu ştiu cine a făcut greşeala şi cum dar nu mi-a mai venit rezultatul”, a spus el.

Ucraina a raportat până acum peste 16.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 400 de morţi. Încurajate de numărul în scădere de noi cazuri, autorităţile au relaxat, de luni, măsurile de carantină. Saloanele de înfrumuseţare, terasele şi parcurile s-au redeschis după două luni.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri