Antena Căutare

Focar de poluare la marginea Bucureștiului: tone de deșeuri sunt aruncate în râuri la voia întâmplării, iar autorităţile nu au o explicaţie pentru aerul otrăvit pe care îl respiră populația

Au trecut 48 de ore de când aerul din Bucureşti a fost aproape otrăvit şi o explicaţie pentru ce s-a întâmplat tot nu există. Două dintre firmele care au instalaţii de ardere a deşeurilor au fost percheziţionate în această dimineaţă. Rezultatul a fost şocant. În curtea lor, gunoiul este acoperit cu gunoi.

În seara de duminică spre luni nu au fost incendii majore semnalate de populaţie.

Pare un joc de-a alba neagra la care participă atât autorităţile cât şi simpli angajaţi. Nimeni nu a reuşit să explice cine este responsabil pentru cele mai mari valori de poluare înregistrate vreodată în Bucureşti. Oficilaii se laudă că au luat măsuri Astăzi, ziua a început cu percheziţii la două firme colectoare de deşeuri. Agenţii economici sunt bănuiţi că fraudau statul.ascunzând gunoiul.

S-a respirat moarte în București în noapte de 1 spre 2 martie! Aerul a fost otrăvit de 1000 de ori

Un nor gros de praf, amestecat cu monoxid de carbon şi gaze toxice, a acoperit Bucureştiul încă din timpul nopţii. Dimineaţă, aerul era irespirabil în mai multe zone ale Capitalei. Cifrele înregistrate de staţiile de măsurare a calităţii aerului au confirmat poluarea record. Valorile au fost şi de zece ori peste limita admisă.

Ce trebuie să facem atunci când poluarea depășește limitele normale? Sfaturile medicilor

Gunoaiele pe care oamenii nu au unde să le pună sunt practic îngropate în jurul unei balastiere. Acolo, muncitorii săpau o groapă adâncă, aruncau deşeurile, iar în cele din urmă le ascopereau cu pământ.

Gunoiul, cu gunoi se astupă. Şi pare a fi una dintre cele mai profitabile afaceri din România. Probabil la asta s-au gândit şi cei care au adus ilegal, din Marea Britanie, deşeuri în Portul Constanţa transformând România într-un un munte de gunoaie. Care ulterior sunt arse necontrolat.

Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la mai multe firme colectoare de deşeuri "Infracţiuni ce aduc atingere mediului”

Aşadar, pentru poluarea record de luni dimineaţă un răspuns cu subiect şi predicat încă nu avem. Îl aşteptăm vineri sau luni, după cum promite ministrul Mediului. Tot atunci poate va spune şi care din cei 122 de operatori din Bucureşti şi Ilfov care deţin instalaţii de ardere nu au respectat avizele de la Garda de Mediu. De cealaltă parte, Guvernul şi Primăria Capitalei îşi pasează vina.

Până se lămuresc, cei care au de suferit sunt oamenii. În România, poluarea ia, în fiecare an, aproximativ 23 mii de vieţi.

Toate acele particule cu nume greu de reţinut sunt o armă invizibilă. Pot cauza boli respiratorii, cancer sau moarte prematură. 3,3 milioane de oameni au murit în lume din cauza poluării. Sunt de trei ori mai mulţi decât cei răpuşi de HIV sau malarie.

Şi Uniunea Europeană care vine cu veşti proaste: ameninţă România cu infrigementul şi amenzi de sute de mii de europentru fiecare zi în care sunt depăşite normele de poluare. Sancţiuni care în final sunt plătite tot din banii românilor. În plus, am putea pierde şi şansa de a mai primi bani pentru incineratorul ecologic de deșeuri. Şi poate, la sfârşitul zilei ne vom da seama că adevăraţii vinovaţi suntem chiar noi. Pentru că aruncăm kilograme de mâncare şi nu dăm importanţă colectării selective.

Din 600 de persoane suspecte de coronavirus în România doar patru au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19... Amintirea cutremurului din '77 bântuie România și în prezent. După 43 de ani, în București s-ar putea repeta tagedia: &q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x