Căutare Live

Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la mai multe firme colectoare de deşeuri "Infracţiuni ce aduc atingere mediului”

Marți, polițiștii fac nouă percheziții, într-un dosar care vizează activitatea a două firme și a mai multor persoane fizice.

Firme colectoare de deşeuri

Mai multe firme colectoare de deșeuri ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat gunoaie în locuri neautorizate. Poliţia Capitalei a anunţat că astfel ar fi fost provocate prejudicii semnificative mediului.

„Astăzi (marţi - n.red.) poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de frontieră au găsit alte containere cu deşeuri. Două erau în Portul Constanţa, iar şapte au fost descoperite la Chitila

Se fac percheziții la două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice, conform sursei citate.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat luni seara, că a solicitat Inspecţiei Muncii să desfăşoare, în paralel cu verificările efectuate de instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, un control privind siguranţa în muncă la firmele de mediu din Bucureşti.

Aplicațiile care măsoară calitatea aerului din București au înregistrat în noaptea de duminică spre luni, depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis.

Poluarea provine din judeţul Ilfov și de la arderile necontrolate din Bucureşti, a precizat, ministrul Muncii.

Până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona Bucureşti – Ilfov, vor fi verificate de Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a anunțat că operatorii care nu deţin echipamente pentru montorizarea calităţii aerului vor fi obligaţi să remedieze situaţia.

Scandal la Râșnov, unde locuitorii își aruncă gunoaiele în pârâul care traversează orașul: ”E sub orice critică!” Ce spun autoritățile

Ambulanță cu pacienți, într-un accident înfiorător, în Prahova! Un bărbat a murit! Atenție, imagini tulburătoare! Foto... Divorțul la mediator, desființat. Persoanele care vor să se separe vor ajunge în fața Instanței și vor scoate mai mulți ...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri