Antena Căutare

Fostul director CFR, Mihai Necolaiciuc, va fi extradat

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc va fi adus in Romania. Ministerul Justitiei a fost informat ca Necolaiciuc nu va declara apel impotriva ordinului de extradare pronuntat de aceasta instanta. Departamentul de stat al SUA a admis emiterea ordinului de predare efectiva.


In scrisoarea adresata lui Hillary Clinton pe 8 martie, Necolaiciuc scrie ca este o victima a guvernantilor, iar actiunile lui nu au facut decat sa protejeze statul roman de un contract pagubos.

"Ar trebui sa fiu un erou in Statele Unite si in tara mea pentru actiunile mele, actiuni care aproape ca m-au costat viata"

Jurnalistii de la Romania Libera scriu ca Necolaiciuc se refera la un contract care prevedea livrarea a 10 locomotive catre iran si trimiterea a 300 de muncitori care sa se ocupe de intretinere. Pentru ca iranienii nu au platit, contractul a fost anulat.

„Motivul din spatele acuzatiilor impotriva mea este faptul ca am tinut piept guvernului iranian si lui Mahmoud Ahmadinejad, pe atunci primar al Teheranului", sustine Necolaiciuc.

La sfarsitul saptamanii trecute, Necolaiciuc a cerut sa fie adus in Romania si a anuntat, prin avocatii sai, ca renunta la orice cale de atac. Si aceasta explicatie apare in scrisoarea catre Clinton. (CARTON 2) "Nu am contestat extradarea pentru a ma ascunde de justitie. Am facut acest lucru pentru a scoate la iveala adevarul, lucru imposibil in tara mea natala.

sursa:Antena3

foto:carcabot.ro

Greva la CFR: 500 de trenuri din toata tara, oprite timp de doua ore... Seful Inspectiei Fiscale a vamilor Cluj, arestat pentru 29 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x