Antena Căutare

Gestul făcut de Claudiu, un pompier de 21 de ani, pentru refugiații din Ucraina. Tânărul nu a stat pe gânduri când a luat decizia

Claudiu, un pompier român în vârstă de 21 de ani, a apleat la un gest impresionant pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Iată de ce i-a mulțumit Ministerul Afacerilor Interne din România pe contul de Facebook.

colaj cu un pompier și refugiați Galerie
Claudiu, un pompier român în vârstă de 21 de ani, a apleat la un gest impresionant pentru a ajuta refugiații din Ucraina. | Shutterstock & Profimedia

În urma războiului declanșat de Vladimir Putin, statele s-au mobilizat și au ajutat cu tot ce au putut poporul Ucrainei. Printre țările care au oferit ajutor militar și au întâmpinat ucrainenii cu mult drag se numără și România.

Deși se simt afectați și „amenințați” de conflictul dintre Rusia și Ucraina, românii nu au ezitat să ofere sprijin, alimente și un acoperiș deasupra capului oamenilor care au fugit din calea războiului.

Citește și: Volodmir Zelenski, nou mesaj în plin război cu Rusia: „Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina”

Claudiu, un pompier român în vârstă de 21 de ani, se numără printre cei care s-au decis să ajute refugiații fără să stea prea mult pe gânduri. Tânărul lucrează în Huedin și salvează viețile semenilor săi zilnic, chiar și atunci când nu se află în programul de la locul de muncă.

La ce gest a apelat Claudiu pentru a ajuta refugiații din Ucraina

De curând, Claudiu a fost felicitat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne din România pentru omenia, curajul și devotamentul de care dă dovadă. Pompierul a apelat la un gest neașteptat atunci când Comandantul i-a spus că este nevoie de mai mulți oameni la vama Siret.

Tânărul nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat propunerea, iar în 25 de minute a ajuns la unitate cu un bagaj plin de haine groase. Deși a fost anunțat că misiunea este una dificilă, acesta nu a renunțat nicio secundă la gândul de a ajuta mamele și copiii care se retrag în România din cauza războiului.

Citește și: Amelia, o fetiță din Ucraina, a făcut spectacol într-un buncăr cu interpretarea piesei „Let It Go”. Videoclipul a devenit celebru

„Când nu e îmbrăcat în uniforma de pompier, mulți cred că este un licean. Are 21 de ani și, de doi ani, este pompier în Huedin. Din 2020, când dezbracă costumul de stingere, îl îmbracă pe cel roșu și zilnic luptă contracronometru pentru a salva vieți… De săptămâna trecută, a primit o altă misiune, tot pentru a salva destine. După o tură obositoare, joi era ziua lui liberă, care se anunța liniștită, până când a primit un telefon de la comandant:

- Claudiu? Avem nevoie de oameni la vama Siret. Mergi?

- În cât timp se pleacă?

- Hai repede la unitate să vorbim! Dar ia și bagajul, că nu se știe cât durează. Și ia-ți haine groase. E frig acolo.

În 25 de minute, Claudiu era la unitate alături de alți colegi chemați și ei. Comandantul le-a vorbit despre misiune.

- Nu o să fie ușor. Nu știm cât va dura și cât veți sta departe de casă. Cert este că oamenii aceia au nevoie de voi.

Claudiu a fost printre primii care s-au îmbarcat spre destinația Siret. Comandantul l-a întrebat:

- Claudiu, crezi că te descurci?

- Contați pe mine, domnul Comandant! Vă rog să contați pe mine!

Nu a durat mult de când a ajuns la Siret și Claudiu s-a făcut imediat remarcat. Nu a stat nicio secundă.

- Copilul acesta are atâta energie, a spus cineva, arătând spre Claudiu care, de ore bune, fie ajuta la căratul bagajelor pe femeile din Ucraina, fie ținea în brațe copiii lor.

De la distanță, părea un copil care ajută alți copii, mame, cu bagaje mari în spate. A fost și întrebat la un moment dat:

- Mai poți, copile?

- Încă nici nu am început, i-a răspuns Claudiu, zâmbind când a auzit cum i-a spus.

El este Claudiu, un tânăr de 21 de ani, care are un singur regret: se simte neputincios în fața dramelor acestor oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile. El este Claudiu, la o prima vedere, un copil, dar ce copil frumos! Dacă mergeți în vama Siret și îl vedeți, salutați-l! Copilul acesta chiar merită! Ca el sunt toți voluntarii, pompierii, polițiștii de frontieră, polițiștii și jandarmii… români care, în aceste zile, au arătat cine suntem. Vouă tuturor, FELICITĂRI! Voi sunteți ROMÂNIA!”, a fost descrierea folosită la imaginea cu Claudiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânărul pompier și-a lăsat familia și a plecat pentru a-i ajuta pe cei care au cu adevărat nevoie, fără niciun pic de regert. La vârsta de 21 de ani, Claudiu este unul dintre puținii eroi ai țării noastre și ne mândrim cu el.

Metrorex a semnat contractul pentru lotul 1 din Magistrala 6. Cum arată proiectul și cât va dura până va fi gata... Cine e bărbatul care l-a înlocuit pe Vladimir Putin în viața fostei soții. Artur e cu 21 ani mai tânăr decât Lyudmila Sh...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x