Antena Căutare

Graniţele s-ar putea închide pentru cetăţenii non-UE

Frontierele externe ale Uniunii Europene ar putea fi închise pentru cei care nu sunt cetăţeni ai statelor membre. Este una dintre propunerile făcute de şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Măsura va fi discutată astăzi în reuniunea Consiliului European, care se va ţine prin videoconferinţă.

Mesajul Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen este clar mesajul, în acest moment trebuie protejați cetățenii UE. Pentru asta ar trebui impusă o restricție de intrare în țările UE, ale cetățenilor Non-UE.

Unele țări din Europa au recurs deja la închiderea țării. În Franța, în următoarele 15 zile cetățenii vor râmâne în casă.

Economia românească, la ce să ne așteptăm. Cum își mai susțin firmele mici activitatea

În Belgia, măsurile au fost luate din timp. La nivelul institușuiilor UE, s-au luat deja măsuri. La nivelul Parlamentului European, nu există niciun caz de coronavirus. În Comisia Europeană,însă, sunt însă 6 cazuri, deoarece aici măsurile au fost luate mai târziu.

Închiderea granițelor înseamnă că cetățenii țărilor respective vor putea ajunge în țările lor, dar va trebui să respecte măsurile impuse. Cea de carantină la domiciliu, fiind cea mai importantă măsură.

În această după-amiază Președintele Klaus Iohannis va participa la Consiliul European realizat prin videoconferință.

Toate statele membre transmit ca oamenii să stea în casă.

Urmăriți toate informațiile prezentate la Antena 3.

Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală a refuzat să poarte mască, tuşind spre... Peste 3.500 de români, între care și familii care au copii mici, blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Ce spune ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x