Antena Căutare

Gripa a umplut camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara. Mii de români îşi duc copiii la control

Frica de gripă umple până la refuz camerele de gardă ale spitalelor! Mii de români îşi duc copiIi la urgenţă pentru teste, iar mulţi dintre ei primesc şi confirmarea de care se tem. Ca să facă faţă numărului mare de cazuri au fost chemaţi medici de acasă.

Gripa a umplut camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara. Mii de români îşi duc copiii la control Galerie
Gripa face ravagii

Autorităţile au un mesaj dur pentru oameni cărora le cer să stea acasă pentru a preveni răspândirea virusului. Vaccinul este singurul care ne poate proteja, dar nu se mai găseşte în farmacii.

La prânz, camera de gardă de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului era plin până la refuz. Zeci de părinţi şi au luat copiii de la şcoală sau grădiniţă şi i-au adus direct la spital. Cu măşti pe faţă, au aşteptat chiar şi câteva ore până să fie testaţi.

Medicii spun că în acest an e o modă a testelor de gripă şi le cer oamenilor să rămână acasă şi să consulte medicul de familie pentru a preveni răspândirea virsului.

Acum moda asta că facem teste de dimineața, pânz și seara și bombardând camerele de gardă cu sute de pacienți este o aiureală. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Aseară la ora 20.00 erau 50 de copii trimiși de la spitale din București pentru test de gripă. O aiureală! 80 la sută dintre ele sunt pozitive real și 20% sunt fals negative. Ca atare dacă aveți un test fals negative ce o să spuneți că nu aveți gripă când aveți și nu vă tratați? Eu cred că e cazul să ne băgăm mințle în cap și să ne vedem de treburile noastre - Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş

Cursur suspendate din cauza gripei

Din cauza gripei, cursurile au fost suspendate în mai multe şcoli şi grădiniţe. De exemplu, grădiniţa 68 din Capitală a fost închisă până luni iar sălile de clasă vor fi igienizate. Autorităţile din sănătate şi educaţie iau măsuri ca să limiteze răspândirea virusului.

În fiecare dimineaţă, medicii şi asistenţi din şcoli vor face triajul copiilor. Acolo unde nu există doctor, autorităţile pot încheia un contract part time cu un medic de familie care să evalueze elevii. În cel mai rău caz, tot profesoriii vor controla copiii.

Masca nu ne ajută prea mult dacă suntem sănătoşi, spun medicii. Ar trebui folosită mai degrabă de cei care sunt bolnavi. Însă ţineţi cont de regulile de igienă personală. Spălaţi-vă mâinile cu apă şi săpun iar dacă sunteţi într-un loc public, folosiţi gel antibacterian după ce atingeţi orice suprafaţă.

Până săptămâna trecută au confirmate 165 de cazuri de gripă. O nouă statistiscă va fi publicată mâine. Anul trecut, autorităţuile au declarat epidemie de gripă la finalul lunii ianruarie. 199 de oameni au fost răpuşi de boală.

Citește și:

Noi focare de gripă într-un oraș din România. Cum reușim să ne păzim de viruși

Guvernul, lovitură grea pentru români! Ce se întâmplă cu programul „Prima casă”!... Accident cumplit: femeie călcată de patru mașini. Femeia a decedat pe loc, bucăţi din trupul ei fiind împrăşiate pe zec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x