Antena Căutare

Avertisment pentru mii de pensionari! Cine face acest lucru, riscă să își piardă dreptul la pensie

Mare atenție! Pensionarii care beneficiază de un anumit tip de pensii speciale, trebuie să știe că există anumite restricții de la care nu trebuie să se abată sau să le omită.

Scandal uriaș! Mii de pensionari sunt în pericol să își piardă dreptul la pensie dacă fac acest lucru! Multe persoane fac această greșeală din lipsă de bani...

Mare atenție! Pensionarii care beneficiază de un anumit tip de pensii speciale, trebuie să știe că există anumite restricții de la care nu trebuie să se abată sau să le omită.
În cazul în care autoritățile descoperă că aceste reguli și interdicții nu sunt respectate, dreptul la pensie va fi suspendat instant.
Mai exact este vorba despre restricțiile persoanelor care obțin pensii de invaliditate de gradul I, II sau III.

Dacă ele nu sunt respectate şi, pe lângă pensie, aceştia mai au și alte venituri, riscă să piardă pensia. În cazul celor încadraţi la gradul III există însă o excepţie.
Pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul I sau II de invaliditate, precum şi pensionarii încadraţi în gradul III de invaliditate nu pot obţine simultan cu pensia anumite venituri, pentru că riscă să își piardă dreptul la pensie.

Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aceste pensii speciale nu pot fi primite atâta timp cât persoaa în cauză mai primește venituri dintr-un contract de muncă.

De asemenea, nu este admis cumulul nici în acele situaţii în care veniturile sunt obţinute în baza unor raporturi de serviciu - funcţionarii publici. Interdicţia de a cumula pensiile de acest fel există şi în cazul veniturilor din activităţi în funcţii elective, exceptând indemnizaţia de consilier local/judeţean. De asemenea, nu se poate cumula nici cu veniturile obţinute din numirea în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului. În fine, cumulul este interzis şi cu veniturile obţinute de membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti.
De asemenea, aceleaşi chestiuni sunt valabile şi pentru pensia de urmaş gradul I sau II de invaliditate.
Aceleași restricții se aplică și la pensia de urmaș a copilului încadrat în gradul III de invaliditate.

Sursă:avocat.net

Caz revoltător! Un medic din Târgu Jiu a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă din cauza lipsei de ,,salarizare ... Gripa în România. Ministerul Sănătatății, anunț. Lista școlilor care se închid din cauza gripei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x