Antena Căutare

Ce se întâmplă în România dacă se declară epidemie de gripă. Decizia Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, decide astăzi dacă va declara, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Autoritățile sunt în alertă, după ce 47 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar țara noastră este considerată a fi focar în Europa.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, decide astăzi dacă va declara, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Autoritățile sunt în alertă, după ce 47 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar țara noastră este considerată a fi focar în Europa. Care sunt consecințele epidemie de gripă în România?

Decizia urmează să fie luată după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Numărul deceselor în acest sezon a ajuns deja la 47.

Pentru ca ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca marţi, datele Institutului Naţional pentru Sănătate Publică să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat, informează Mediafax.

Dacă se declară epidemie de gripă, elevii vor continua să meargă la școală

Sorina Pintea a anunţat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizând că dacă numărul de elevi absenţi într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

De la începutul sezonului, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 47. Ultimele cazuri sunt cele ale unor femei, în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Timiş, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, care au murit luni, 28 ianuarie în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanţa a murit sâmbătă, 26 ianuarie. Totodată, un bebeluş în vârstă de 11 luni, din judeţul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Taxe pentru mizeria făcută de animale, într-o comună din Călărași! Cât ar ajunge să plătească săteni... Escrocheria „vouchere cadou” face ravagii în România! Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de mesaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x