Antena Căutare

Guvernul a aprobat construirea a sase spitale de urgenta private

Guvernul si-a dat acordul de principiu pentru constructia de catre Ministerul Sanatatii, in regim de parteneriat public-privat, a unei retele de sase spitale regionale de urgenta, au declarat surse oficiale, potrivit Mediafax. Unitatile medicale ar urma sa fie ridicate la Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti. Acordul a fost dat in sedinta de miercuri a Guvernului, pe baza unui memorandum.

Ulterior, informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Guvernului, care a precizat ca, in zilele urmatoare, premierul Emil Boc va sustine "o declaratie separata".

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, declarase anterior ca ministerul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat o retea de sase spitale regionale de urgenta, in orasele amintite, in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atat finantarea, cat si managementul urmand sa fie private. Ministerul Sanatatii va participa in acest parteneriat cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finantare.

Noile spitale regionale de urgenta vor fi gandite ca centre universitare care sa asigure conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile care necesita o abordare multidisciplinara in domeniul terapiei. Ministrul Cseke estimeaza ca in 14-16 luni ar putea incepe constructia unitatilor spitalicesti.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Procuror din cazul mitei de la Vama Ploiesti: "Ancheta se extinde la persoane importante"... DNA: Nu ne asteptam ca actiunea de la Vama Ploiesti sa duca la persoane cu functii inalte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x