Antena Căutare

Guvernul doreste sa blocheze pana anul viitor incadrarea absolventilor in MAI

Guvernul vrea sa blocheze pana in 2012 procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a absolventilor scolilor de politie. Masura este luata in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI.



"Numirea in functie a absolventilor repartizati la unitatile din structura Ministerului Administratiei si Internelor se realizeaza cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unitati se face in data de 3 ianuarie 2012", potrivit proiectului de ordonanta.

Actul normativ permite inceperea procedurilor de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat.

Toate aceste masuri sunt justificate prin "adancirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar si diminuarea posibilitatii de asigurare financiara a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Amanarea incadrarii absolventilor nu este prima masura de acest fel luata de MAI. Cu doi ani in urma, angajarea absolventilor scolilor de politie a fost amanata din iulie pana in decembrie, fiind invocata lipsa fondurilor.

Ministrul Traian Igas a declarat, miercuri, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Mama barbatului care si-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc in vile, noi murim de foame!"... Furtuna in Bucuresti: Ploaie torentiala si copaci cazuti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x