Antena Căutare

Harta elevilor olimpici ai Romaniei

Scoala romaneasca nu mai scoate olimpici pe banda. Cei mai multi sunt din Bucuresti, iar jumatate invata la privat. Intre timp, intr-un sfert din judetele din Romania, scolile si liceele nu se lauda cu niciun premiu international.

Cei mai multi elevi olimpici invata la un liceu particular din Capitala. Aici, copiii nu au liber in week-end sau in vacante. Nu ii obliga nimeni sa studieze, ci o fac din placere.

Asa a ajuns Capitala sa "concentreze" cei mai multi olimpici din tara: In total, 48 de olimpici invata in doar 9 licee.

Bucurestiul este urmat de la mare distanta de Constanta, unde sunt 11 olimpici, in 7 scoli. Pe locul trei, cu 10 olimpici, Covasna si Iasi. In rest, in 14 judete exista doar cate un elev medaliat international. Sibiul, de exemplu, are un olimpic international pentru prima data dupa 20 de ani.

Paul Vacariu a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internationala Stiintele Pamantului. Patru profesori l-au pregatit la Fizica, Chimie, Geografie si Biologie. Profesorii cred ca e doar meritul elevului.

Paul nu vrea sa plece la vreo facultate in strainatate. Viseaza sa devina medic pentru a ajuta cat mai multi oameni. El este unul dintre cei peste 100 de olimpici pe care ii are Romania in 2012.

Insa, pe harta medaliatilor, 11 judete n-au avut o astfel de performanta. Si culmea, daca facem o paralela cu rezultatele slabe de la bacalaureat, doar in doua dintre aceste judete se justifica sa nu existe nici un elev sclipitor.

Jaf ca-n filme la Cluj! Cinci tineri au dat mai multe spargeri... prin tavan... Un TIR incarcat cu orez si fasole a fost lovit de tren in Valcea! Cativa romi au facut rapid "curatenie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x