Antena Căutare

Hotii din "Jaful secolului", denuntati de o amanta geloasa

Hotii care au dat lovitura secolului intr-un muzeu din Rotterdam au fost "turnati" de o femeie. Cei trei indivizi au ajuns dupa gratii, dar cele sapte tablouri in valoare totala de peste 300 de milioane de euro sunt de negasit. Speriati, indivizii le-ar fi ars, cred anchetatorii, care au anuntat ca dosarul tablourilor a devenit secret de stat.

O iubita geloasa, cunoscuta pe internet, a fost cea care i-a dus dupa gratii pe hotii din jaful secolului. Femeia a descarcat din telefonul mobil al fostului iubit pozele cu tablourile furate si le-a aratat anchetatorilor. O comoara. Hotii nici n-au stitut ce fura.

Au incercat sa scape de marfa pe piata neagra si i-au cerut ajutorul unui cunoscut. Petre Condrat. Asistentul lui Catalin Botezatu, fost campion mondial la caiac-canoe, fost model de lenjerie intima si mare iubitor de arta. Petre Conrat le-a facut hotilor legatura cu un specialist in arta.

Ultima persoana care a vazut tablourile este o angajata de la Muzeul de Arta din Bucuresti, in calitate de specialist in arta. Ea a fost invitata sa expertizeze panzele. Nimeni nu stie ce s-a intamplat apoi cu tablourile.

Un Picasso, doua Monet, un Matisse si un Gauguin. Tablourile furate sunt estimate la peste 300 de milioane de euro. Angajata muzeului si-a dat seama ca sunt originale. Dar nu a anuntat autoritatile iar acum este cercetat pentru tainuire.

Speriati de valoarea jafului, hotii au decis sa scape de tablouri. Unul din cei trei indivizi si-a sunat amicii si le-a spus: „Mai bine nu le-am fi luat. Trebuie sa le ardem"!

Se poate ca nimeni sa nu mai vada vreodata aceste tablouri in original, iar asta pentru ca inclusiv judecatorii recunosc ca exista indicii temeinice ca panzele au fost distruse definitiv.

In speranta ca s-ar mai putea recupera ceva, olandezii ar fi cerut secret total in cazul "Jaful Secolului" pentru ca ar putea aduce atingere unor interese de stat.

EXCLUSIV Update: Imaginile care i-au dus pe anchetatori la asasinul din Vitan... Botosani: O tanara si-a imbolnavit iubitul cu virusul HIV, in mod constient...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x