Antena Căutare

A fost prăpăd în țară! Ploaia îngheţată a provocat zeci de accidente, iar patru prieteni au murit în urma impactului teribil

Ploaia de gheaţă, viscolul şi zăpada au provocat tragedii şi accidente în lanţ, au închis drumuri şi au izolat localităţi. Patru tineri au murit în Teleorman, după ce au derapat pe şoseaua acoperită de polei. În Mureş, Brăila şi Galaţi, drumurile au fost patinoare imposibil de traversat pe patru roţi.

Ploaia de gheaţă, viscolul şi zăpada au provocat tragedii şi accidente în lanţ, au închis drumuri şi au izolat localităţi. Patru tineri au murit în Teleorman, după ce au derapat pe şoseaua acoperită de polei. În Mureş, Brăila şi Galaţi, drumurile au fost patinoare imposibil de traversat pe patru roţi. Maşinile s-au răsturnat sau au ajuns în şanţuri, iar tirurile s-au blocat în coloane. Gheaţa a rupt cabluri electrice şi a lăsat în întuneric sate. Atenţie, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Pe un drum din Teleorman, patru fraţi au murit pe loc într-o maşină care s-a rupt efectiv în două după ce a derapat pe gheaţă şi a lovit un copac. Impactul a fost atât de violent, încât două victime au fost găsite pe câmp, la zeci de metri distanţă de resturile autoturismului. Toţi cei patru tineri erau cântăreţi şi se întorceau de la o petrecere.

Accidente în lanţ s-au produs toată dimineaţa, după ce ploaia de gheaţă a pus cinci judeţe din sudul ţării sub cod portocaliu de polei.

Fenomenul de freezing rain apare atunci când temperaturile la nivelul solului sunt sub pragul îngheţului, iar picăturile de apă care trec mai întâi printr-un strat de aer mai cald, îngheaţă pe loc când ating o suprafaţă foarte rece. Aşa se explică de ce, dimineaţa, şoferii şi-au găsit maşinile îmbrăcate în gheaţă.

În Prahova, Argeş şi Dâmboviţa a fost cod portocaliu de viscol. Vântul puternic de peste o sută de kilometri pe oră a închis drumul spre Platoul Bucegi, la fel şi şoseaua dintre Rânca şi Novaci. Câţiva turişti surprinşi de viscol au fost salvaţi cu şenilatele.

În Hunedoara, salvatorii pe schiuri au scos dintr-un cătun izolat o femeie bolnavă, după 12 ore de drum prin nămeţi.

Cel mai frig a fost în Moldova, unde, din cauza vântului, temperatura resimţită a fost de minus 15 grade. Termometrele au indicat minus 7 grade in aceasta dimineata la Iasi, a inscontinuu si tocmai de aceea stratul de zapada este consiistent. Pe masini este chiar şi de o palma. În Ceahlău s-au resimţit minus 21 grade, iar în Bucureşti, minus 7. România rămâne sub cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi până mâine.

Momentul în care un băiat diagnosticat cu autism e bătut crunt de un coleg! Nimeni nu i-a sărit în ajutor!... E oficial, s-a dat lege! Aceste trenuri vor fi conduse de o singură persoană! Decizia luată de ministru îi revoltă pe an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x