Antena Căutare

Moment istoric! Regina-mamă Elena a ajuns acasă, după 71 de ani! Emoții imense la Aeroportul Internaţional Otopeni. Video

Regina-mamă Elena a ajuns acasă, în România, după 71 de ani. Sicriul cu osemnitele ei a fost adus de la Geneva cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române ce a aterizat la Aeroportul Internaţional Otopeni.   

Regina-mamă Elena a ajuns acasă, în România, după 71 de ani. Sicriul cu osemnitele ei a fost adus de la Geneva cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române ce a aterizat la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, vădit emoţionată la revenirea acasă a bunicii ei, i-a avut, la aeroport, alături pe principele Radu, principesele Sofia şi Maria.

Sicriul reginei Elena a fost însoţit de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, de secretarul de stat Victor Opaschi şi de Ioan Luca Vlad (Consiliul Regal) şi a Constanţei Iorga (Casa Majestăţii Sale).

La ceremonia de la Otopeni se află, între alţii, prim-ministrul desemnat Ludovic Orban, prim-ministrul demis Viorica Dăncilă, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şi ministrul demis al Culturii, Daniel Breaz.

Vineri, la ora 11.45, cortegiul funerar va pleca de la Aeroportul Internaţional Otopeni la Palatul Elisabeta.

Între orele 12.00 şi 12.45, sicriul va fi depus în Sala Regilor, unde familia regală se va reculege la catafalc.

Majestatea Sa Margareta doreşte ca, în mod simbolic, sicriul reginei Elena să plece către Curtea de Argeş de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă şi Regele Mihai au fost forţaţi să-l părăsească. Publicul va avea acces în faţa Palatului Elisabeta.

Regina Elena va fi reînhumată sâmbătă, la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, regele Mihai I.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei-mamă Elena a ajuns la Bucureşti - VIDEO... Accident pe Transfăgărășan! O tânără a căzut cu mașina de pe un pod...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x