Antena Căutare

In asteptarea ciclonului! Moldova, terorizata de ape

Daca in zonele afectate de inundatii oamenii incep sa se intoarca pe la casele lor si incearca sa mai salveze cate ceva, vestile hidrologilor si meteorologilor nu sunt deloc incurajatoare. S-a instituit cod rosu de inundatii pe unele sectoare ale Prutului, Siretului si Dunarii, iar ciclonul care se va abate azi asupra tarii va aduce din nou ploi in zona estica.

Noua avertizare Cod Galben de ploi si vijelii in 18 judete

Desi s-a plans ca tara n-are bani si se imprumuta 9 miliarde de euro, presedintele Traian Basescu le-a promis dig localnicilor din Saucesti

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile

Potopul vine in Moldova din doi in doi ani. Asa a devenit comuna Saucesti loc de pelerinaj pentru autoritati. Ca intr-un fel de campanie electorala, politicienii vin, promit si pleaca. "Toti vin si pleaca. Ne viziteaza ba ala, ba ala. Noi cu ce ne alegem? Ramanem sa ne luptam cu apele si cu suferinta", plangea o femeie de prin zona Sucevei care tocmai isi pierduse gospodaria. In urma cu doi ani, cele trei sate de la marginea Bacaului au fost inundate.

Presedintele Traian Basescu a vizitat atunci localitatea Saucesti. Sambata a revenit, adus tot de ploi si inundatii. Oamenii i-au cerut presedintelui construirea unui dig in zona. "Acum iar ne-a luat apa. Vrem dig... Nu ne trebuie ajutoare. Vrem dig", i-a spus o femeie lui Basescu. "Si eu zic la fel", i-a replicat presedintele. "Va promit ca anul acesta o sa aveti un dig", le-a spus Basescu localnicilor, inainte de a pleca din Saucesti.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile

Presedintele a strabatut localitatea, vorbind cu oamenii si intrand in mai multe curti. Basescu le-a mai spus insa localnicilor din Saucesti ca "tara asta se imprumuta cu 9 miliarde de euro" si ca oamenii vor"pensii mari, salarii mari", intrebandu-se in acest context "cu ce bani" sa se mai construiasca si diguri.

Ieri, seful statului a revenit la Saucesti, pentru ca a promis, dar si pentru ca se minte.
"Nu mint doar ministri, secretari de stat, ci mint si oameni obisnuiti. Am verificat si pot sa spun cu certitudine ca la Saucesti, pana in prezent, nu a fost alocat nici un ban pentru dig. Au fost dati niste bani comunei Prajesti, insa pentru a se face un canal colector care sa preia apa Siretului", a afirmat Basescu.

Seful statului a spus ca acel canal nu s-a facut pentru ca oamenii nu au vrut sa-si cedeze terenurile. El a adaugat ca sambata cei care au tipat cel mai mult sunt cei care au mintit. Basescu a mai spus ca se vor aloca prin Ministerul Mediului 6 milioane de euro pentru realizarea unui dig pe o lungime de 18 kilometri, ceea ce inseamna bani pentru comunele Saucesti si Prajesti.

Tot articolul, in Jurnalul National

Braila: Dunarea a depasit cu 10 centimetri cota istorica din 2006... Ajutor european pentru Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x