Antena Căutare

In masivul Bucegi, iarna si-a intrat in drepturi! Ninge de cateva zile

Muntele ii asteapta bine echipati pe turistii care vor sa se relaxeze in acest weekend. In statiunile din masivul Bucegi, salvamontistii sunt in alerta. La peste 1800 de metri altitudine a inceput sa ninga si s-au format straturi de gheata care deja au facut victime.

La peste peste 1800 de metri altitudine, iarna este ca la ea acasa. Peisajul frumos ascunde, insa, si pericole.

Salvamontistii se bucura de faptul ca zapada a inceput sa se depuna pe partii si pe traseele montane, dar ii roaga pe turisti sa fie mai atenti ca de obicei.

"In aceste conditii, recomandam celor care sunt impatimiti ai muntelui sa-si adapteze echipamentul acestor conditii. Stratul de zapada nu este consistent, creeaza probleme, nu in putine cazuri ne-am confruntat cu necazuri produse de acest strat de zapada", a declarat seful serviciului Salvamont din Busteni, Gheorghe Haiduc.

Cateva echipaje au fost deja nevoite sa intervina in ajutorul unor iubitori ai muntelui mai putin pregatiti. Ultimul turist care a apelat la ajutorul salvamontistilor s-a ales cu rani serioase.

"Un turist a cazut, s-a accidentat destul de grav tocmai pentru ca a trecut peste o portiune de gheata si a cazut, echipamentul nefiind adecvat acestor conditii
Deocamdata stratul de zapada este relativ mic si accesul pe traseele montane inca este permis. Situatia se poate schimba, insa, in orice moment", completeaza Gheorghe Haiduc.

Un incendiu a izbucnit intr-un bloc din centrul Bucurestiului! Zeci de persoane au ramas blocate in apartamente... UPDATE! Cristian Sima a trimis o scrisoare! "Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x