Antena Căutare

Prima zi pentru înscrierea la clasa zero. Ce trebuie să știe părinții elevilor din învăţământul primar

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar, clasa zero, începe miercuri, 4 martie şi se va derula până pe 23 martie. Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Înscrieri clasa 0 în anul școlar 2020-2021

Înscrieri la clasa zero pentru anul școlar 2020-2021

Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Citește și: Ministerul Educației anunță metodologia înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare.

Citește și: Schimbări majore privind înscrierea în anul școlar 2020-2021. Ministrul Educației vrea ca părinții să nu mai "alerge după anumite învățătoare"

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Înscrieri clasa zero, an școlar 2020-2021. Ziua Porților deschise, până pe 9 martie

Până pe 9 martie se organizează Ziua porţilor deschise în fiecare şcoală, ocazie cu care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze unităţile de învăţământ şi să stea de vorbă cu învăţătorii care preiau clase pregătitoare. Tot în această perioadă, în grădiniţe se organizează întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor.

Citește și: Noutăți în Educație. Profesorii ar putea fi plătiți extra de către părinți, pentru a sta peste ore, la școală

Înscrieri clasa zero, an școlar 2020-2021. Lista finală, afișată pe 7 mai

Pe 7 mai se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Între 8 şi 15 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Cea de a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare se desfăşoară între 23 şi 30 aprilie.

Moarte învăluită în mister la Târgoviște. O femeie a fost găsită moartă în fața unui bloc. Ipoteza luată în calcul de an... Românii au cele mai puține zile libere din Uniunea Europeană. Când vor beneficia angajații de o minivacanță ...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x