Antena Căutare

Schimbări majore privind înscrierea în anul școlar 2020-2021. Ministrul Educației vrea ca părinții să nu mai "alerge după anumite învățătoare"

Ministrul Educației vine cu o nouă modificare în Legea Educației, privind încrierilor elevilor în clasele primare. Astfel, se dorește ca repartizarea să se facă în mod aleatoriu, pentru a evita situațiile din anii trecuți în care părinții alergau după "anumite învățătoare".

Schimbări majore privind înscrierea în anul școlar 2020-2021. Ministrul Educației vrea ca părinții să nu mai "alerge după anumite învățătoare"
Schimbări privind înscrierea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației a făcut precizări despre înscrierea aleatorie a copiilor în clasa pregătitoare, introdusă, în premieră, în acest an. Monica Anisie a spus că se dorește ca repartizarea să se facă echitabil, să aibă acces copii din toate sferele sociale și să se evite suprapopularea claselor.

Citește și: Înscrieri la clasa zero în anul școlar 2020-2021. Ministerul Educației a publicat calendarul și actele necesare

“Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”, ”tocmai acest lucru dorim să îl evităm: să nu mai alerge părinții după anumite învățătoare”, susține Anisie, citată de edupedu.ro.

În ceea ce privește noua metodologie, ministrul spune că aceasta ”urmărește ca repartizarea copiilor la clase să se facă echitabil, în mod corect și obiectiv”, iar ”cadrele didactice au șansa să aibă copii din toate sferele sociale, în felul acesta, se pot evidenția toate cadrele didactice”.

Ministerul Culturii, vag în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei de la Centrul Naţional al Dansului... Imagini apocaliptice, într-un spital românesc. Munți de fier vechi și gunoaie aruncate peste tot. Directorul unității a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x