Schimbări majore privind înscrierea în anul școlar 2020-2021. Ministrul Educației vrea ca părinții să nu mai "alerge după anumite învățătoare"

Ministrul Educației vine cu o nouă modificare în Legea Educației, privind încrierilor elevilor în clasele primare. Astfel, se dorește ca repartizarea să se facă în mod aleatoriu, pentru a evita situațiile din anii trecuți în care părinții alergau după "anumite învățătoare".

Schimbări privind înscrierea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației a făcut precizări despre înscrierea aleatorie a copiilor în clasa pregătitoare, introdusă, în premieră, în acest an. Monica Anisie a spus că se dorește ca repartizarea să se facă echitabil, să aibă acces copii din toate sferele sociale și să se evite suprapopularea claselor.

Citește și: Înscrieri la clasa zero în anul școlar 2020-2021. Ministerul Educației a publicat calendarul și actele necesare

“Este o măsură pentru a evita suprapopularea la clasă și pentru a da șanse egale tuturor copiilor”, ”tocmai acest lucru dorim să îl evităm: să nu mai alerge părinții după anumite învățătoare”, susține Anisie, citată de edupedu.ro.

În ceea ce privește noua metodologie, ministrul spune că aceasta ”urmărește ca repartizarea copiilor la clase să se facă echitabil, în mod corect și obiectiv”, iar ”cadrele didactice au șansa să aibă copii din toate sferele sociale, în felul acesta, se pot evidenția toate cadrele didactice”.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri