Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Familie distrusă de COVID, în Pitești! Mamă și fiică, moarte la distanță de câteva zile: „Copilul lui a murit în timp ce el aștepta în curtea spitalului”

El, infectat. Soția a murit, după ce s-a luptat zile bune cu virusul. În timp ce bărbatul, deja văduv, aștepta disperat în curtea spitalului, fiica lui, de doar 21 de ani, a fost răpusă, tot de COVID! S-a stins în 24 de ore! Rudele familiei distruse face acuzații înfiorătoare

Familie distrusă de COVID, în Pitești! Mamă și fiică, moarte la distanță de câteva zile: „Copilul lui a murit în timp ce el aștepta în curtea spitalului”

Profimedia

Mamă și fiică, omorâte de coronavirus, la doar o săptămână distanță. Tânăra, de doar 21 de ani, a murit luni, la spitalul Spitalul Județean din Pitești.

Printre lacrimi, unchiul fetei povestește zilele de coșmar și întregul film al tragediei. Bărbatul face acuzații grave la adresa cadrelor medicale, susținând că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului.

„Copilul ăsta, în 24 de ore, s-a prăpădit”

„Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta în 24 de ore s-a prăpădit de când, teoretic s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei”, a povestit unchiul tinerei, pentru Digi 24.

Potrivit acestuia, tânăra, în vârstă de 21 de ani, ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19.

Medicii i-ar fi recomandat să urmeze un tratament la domiciliu, însă starea ei s-a înrăutățit. Pe 26 iulie, a ajuns la Spitalul Județean, fiind transferată de la Spitalul Municipal din Câmpulung, conștientă.

A doua zi, a murit. În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului, cerând să fie testat.

„Copilul lui a murit în timp ce el era acolo în curte”

„A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: «Domnișoară, poți să pleci acasă». În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singură. În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi.

Fata a fost luată după aproape 8 ore de ambulanță, a fost dusă la spitalul de pneumofiziologie din Câmpulung. A ajuns cu saturație 57. La Pitești a ajuns duminică după-amiaza, tatăl ei este de ieri în curtea spitalului din Pitești, în cort, adus să se testeze pentru că nu s-a simțit bine. Nu l-a băgat nimeni în seamă.

Copilul lui, ieri, a murit în timp ce el era acolo în curte. Am sunat la spital pentru că, vă spun sincer, mi-a fost foarte greu să îl sun pe cumnatul meu la o săptămână după ce și-a pierdut soția să îi spun eu că i-a murit copilul. Nu am putut. Omenește, dacă cineva mă poate judeca pentru treaba asta, asta e.

Am sunat la spital și am zis: «Oameni buni, e un om acolo în curtea dumneavoastră care stă ca un tâmpit, singur, și așteaptă să îl testeze cineva. Între timp, i-a murit copilul. Și nu știe. Se poate duce cineva?». Ni s-a spus, «dom’le, noi n-avem timp de așa ceva. Nu putem să facem treaba asta». Tatăl ei este în continuare în curtea spitalului din Pitești, așteaptă rezultatul testului, el a zis că nu pleacă acasă, că nu știe ce se întâmplă cu el și dacă e pozitiv nu vrea să îmbolnăvească pe alții.

„Îți dai seama că nu ai nicio șansă în fața sistemului dacă pentru un copil de 21 de ani nu s-a întâmplat nimic”

Au venit frații tatălului lui și au luat copilul acasă și acum sunt pe drum spre cimitir să o înmormânteze. În timp ce mama ei era internată în stare gravă, am insistat să își dea licență și a luat licența. Ieri, când a murit, trebuia să fie la facultate, la absolvire. A stat la mine în casă patru ani de zile, al doilea copil al meu.

Nimeni nu poate să înțeleagă toată treaba asta. Și de-asta sunt convins că copilul ăsta astăzi ar fi fost în viață. Nu sănătos, dar în viață. Dacă nu își bătea cineva joc, să-l trimită singur la 12 noaptea la 75 de kilometri distanță de casă. Pentru ea nu se mai poate face nimic, dar poate pentru alții să se poată face ceva.

E foarte dureros, să știți. Mai ales în ideea că îți dai seama că nu ai nicio șansă în fața sistemului dacă pentru un copil de 21 de ani nu s-a întâmplat nimic”, este mărturia cutremurătoare a unchiului tinerei care a murit.

Reacția spitalului

Directorul medical al Spitalului Județean Argeș susține că fata a refuzat internarea și că a plecat acasă pe semnătură.

Potrivit acestuia, totul s-a petrecut din cauza vidului legislativ și că fata nu a putut fi oprită să plece.

„Este o tragedie ce s-a întâmplat. Într-adevăr, aceasta este succesiunea evenimentului, adică – a venit la spitalul județean pe data de 20, a fost evaluată. În așteptarea testului, dânsa a refuzat să rămână, avem semnătura dânsei pe foaie și a spus că așteaptă rezultatul acasă.

Marți, i s-a comunicat că este pozitivă și a urmat un tratament la domiciliu până joi când a anunțat salvarea și starea generală s-a deteriorat, a fost internată la spitalul de pneuomologie din Câmpulung. De acolo transferată la Pitești în secția de ATI, în stare foarte gravă”, a explicat Gabriel Copciag, pentru sursa citată.

Recomandari