Antena Căutare

Insotitorii de persoane cu handicap, neplatiti de 6 luni in Arad

Intr-o comuna din Arad, insotitorii de persoane cu handicap indura umilinta si saracia. De o jumatate de an, oamenii n-au vazut niciun leu de la primarie. N-au bani sa cumpere o paine sau medicamente pentru cei pe care ii ingrijesc zi si noapte.

Fac in schimb o multime de drumuri la primarie, in speranta ca vor primi o veste buna. Face cate o criza de nu doarme toata noaptea. Ileana Jenci are un baiat nevazator, in varsta de 26 de ani. Ca sa poata avea grija de el, a fost nevoita sa renunte la serviciu. Primeste 460 de lei, bani pe care ii da mai mult pentru tratamentele baiatului.

Si nici nu-l pot lasa singur un minut ca el nu mananca singur, nu se cere, nu vorbeste. Banii pe luna octombrie i-a primit acum, de Paste, iar pentru noiembrie n-a vazut niciun leu. In aceeasi situatie sunt alte 25 de persoane din comuna Chioroc, care traiesc de pe o zi pe alta.

Primarul comunei spune ca este legat si el de maini si de picioare. A primit de la Ministerul Muncii doar jumatate din fonduri. Intr-o comuna vecina, insotitorii persoanelor cu handicap sunt ceva mai norocosi.

Primarul din Chioroc este insa optimist. In urma rectificarii bugetare va primi 450.000 lei, insa banii vor ajunge cel mai devreme luna viitoare.

Foto: jsreporter.wordpress.com

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind confiscarea extinsa a averilor... CCR da dreptate pensionarilor. CAS, doar pentru cei cu venituri de peste 740 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x