Antena Căutare

Managerul Spitalului Colentina, patru săptămâni de coșmar după ce s-a infectat cu COVID-19: ”Virusul poate fi agresiv!”

Remus Mihalcea, medic ORL de profesie și manager al Spitalului Colentina din București, se numără printre românii care au contractat virusul SARS-COV2. 

În cadrul unui interviu la Antena 3, acesta a vorbit despre experiența lui cu noul coronavirus, fiind pozitiv timp de patru săptămâni. Nu a luat, însă, virusul din spital, după cum a mărturisit el.

”Era foarte greu să mă aleg cu această infecţie din cadrul spitalului nostru, întrucât avem echipamentele necesare pentru a ne proteja.

Întâlnirea a avut loc în weekend sâmbătă, luni la prânz m-a sunat şi mi-a confirmat că în urma unei testări de rutină în cadrul spitalui a fost confirmat pozitiv. În momentul respectiv m-am dus acasă, m-am autoizolat până în momentul în care am dezvoltat o simptomatologie uşoară şi anume, febra.

Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat în România. Câți bolnavi de COVID-19 sunt internați la ATI

M-am testat, la prânz am aflat că sunt pozitiv şi m-am internat. Timp de şapte zile nu am mai avut simptome, totul a mers foarte bine. În a opta zi am dezvoltat o oarecare insufienţă respiratorie uşoară, cu dureri la nivelul pieptului, febră, moment în care medicii au decis introducerea unui tratament mult la agresiv decât am avut la momentul respectiv. Tratamentul a fost de 10 zile, simptomele au dispărut din a treia sau a patra zi a tratamentului.”, a povestit medicul, potrivit sursei citate.

Remus Mihalcea a fost internat în spital 21 de zile, timp în care rezultatul testelor nu a fost niciodată negativ.

”Am avut o externare la cerere în care am mai stat în autoizolare încă o săptămână. Am stat pozitiv patru săptămâni. Virusul funcţionează diferit la fiecare persoană şi poate fi agresiv, indiferent de vârstă, de comorbidităţi. La mine s-a dovedit a fi un virus puţin mai agresiv decât la un pacient de vârsta mea şi fără afecţiuni cronice. Părinţii meu au fost negativi, fratele meu de asemenea. Nu am mai intrat cu nimeni în contact. Am fost în prima zi la serviciu, am avut mască şi din fericire nimeni nu a mai fost infectat.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

După această experienţă pot spune că nu este o banală răceală! Este un virus foarte puternic care nu este cunoscut pe deplin de către medici, nu avem o abordare standard ca a unei banale răceli”, a mai mărturisit medicul.

Acesta le recomandă oamenilor să păstreze legătura cu medicu de familie.

”Recomand tuturor oamenilor care sunt depistaţi pozitiv să ţină legătura cu un medic. Medicul de familie ar fi ideal. Dacă se internează, să asculte de sfatul medicilor din spital. Sunt foarte mulţi pacienţi care nu vor să se interneze, stau foarte mult timp acasă până când dezvoltă o complicaţie. Se deteriorează foarte mult din punct de vedere respirator. La ultima testare am dezvoltat anticorpi. Va trebui să repet testul peste o lună, după care la trei luni.”, a mai spus el.

Adolescentă de 12 ani, dispărută de acasă. Mirela a plecat să se întâlnească cu iubitul și nu s-a mai întors. Părinții s... Petrecere cu 170 de invitați, oprită de polițiști în toiul nopții. Oamenii legii, chemați de vecinii deranjați de gălăgi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x