Antena Căutare

Ministrul Sănătății, declarații despre al doilea val de COVID-19. Când ne-am putea întoarce la o viață „aproape normală”?

Avem anunţuri extrem de importante în criza coronavirusului, într-un interviu acordat în exclusivitate Antenei 3 de Ministrul Sănătăţii. Nelu Tătaru a vorbit despre măsurile de relaxare, noi restricţii, dar şi despre ce se va întâmpla la toamnă în privinţa începerii şcolii

„Evaluăm de la zi la zi evoluția, săptămânal, la 14 zile și eu sper ca situația să fie favorabilă, să putem merge în continuare cu acele măsuri de relaxare, astfel încât, la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, să avem o viața cvasinormală. Asta ține și de respectarea unor norme, de distanțare fizică, precauții, reguli de igienă, portul măștii în spații închise”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

Întrebat dacă explozia numărului de infectări cu noul coronavirus este un motiv de îngrijorare, ministrul a precizat că este, mai degrabă, motiv de „precauție mărită”.

„N-aș spune că este motiv de îngrijorare, însă de precauție mărită, da. Suntem într-o stare de alertă medicală. Ține doar de noi să ne menținem într-o pantă descendentă. Este valabil și în cazul apariției valului doi. Dacă respectăm regulile, ne putem gândi, la 1 iulie, la alte relaxări”, a mai spus ministrul.

Coronavirus, România. A doua zi cu peste 400 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost raportate 411 cazuri de infectare cu coronavirus, din 11.824 de teste efectuate. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor rămâne unul ridicat, după ce joi au fost 468 de cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele două luni.

Până astăzi, 26 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate și externate. 1.579 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Muncitor în abatorul în care 1.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus, mărturisiri dramatice: ”Îmi auzeam coleg... Dezvăluire cutremurătoare despre femeia ucisă de fostul concubin, sub ochii fiicei. Ce a făcut timp de 12 ani: ”Tot timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x