Antena Căutare

Coronavirusul ar fi ajuns la noi încă din 2019, la fel ca în Franța. Streinu Cercel lansează informația care pune pe jar România

Primele infecții cu coronavirus ar fi ajuns în România în 2019, este ipoteza lansată de profesorul Adrian Streinu Cercel. Medicul susține că prezența Covid-19 în țara noastră n-ar fi fost depistată din cauza simptomatologiei asemănătoare unei gripe normale, la fel cum s-a întâmplat și în Franța.

Coronavirusul ar fi ajuns la noi încă din 2019, la fel ca în Franța. Streinu Cercel lansează informația care pune pe jar România Galerie
Profesorul Adrian Streinu Cercel | Hepta

Potrivit Antena 3, Adrian Streinu Cercel este de părere că virusul care a declanșat o pandemie mondială ar fi fost prezent în România încă din 2019.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut retestarea pneumoniilor suspecte de la finele anului 2019 deoarce s-ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19, mai scrie sursa citată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Alertă în România după ce a crescut numărul cazurilor. Raed Arafat: "Infecția cu Covid-19 nu mai este în scădere. Respectați regulile!"

Primul caz de Covid-19 în Franța, internat în spital în 2019 cu gripă

Un bărbat din Franța ar fi prima persoană din Europa infectată cu noul coronavirus. Amirouche Hammar, în vârstă de 43 de ani, a fost internat, în decembrie 2019, la spital. Avea o infecție la plămâni. Abia acum, medicii au confirmat că el ar putea fi adevăratul pacient zero, primul din Europa cu simptome grave ale infecției COVID-19.

Citește și: „Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Descoperirea a fost făcut după ce spitalul a început să retesteze probe biologice prelevate de la pacienți înainte de declararea oficială a pandemiei în Europa.

Astfel, mostra dată de Hammar, în 27 decembrie 2019 - cu câteva zile înainte ca China să declare primul caz din lume - , a arătat prezența virusului în organismul bărbatului.

În urma anchetei epidemiologice, specialiștii au ajuns la concluzia că bărbatul ar fi fost infectat chiar de soția sa, care lucrează la raionul de pește al unui supermarket din apropierea Aeroportului Charles de Gaulle din Paris.

Motivul pentru care România are mai puține îmbolnăviri de Covid19 este uimitor. Medic: „Suntem obișnuiți cu infecțiile”... Avocatul Poporului le confirmă românilor! Amenzile care vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x