Antena Căutare

Italia recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19 persoanelor cu sistem imunitar compromis

Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat ca persoanele cu un sistem imunitar compromis să primească un al patrulea vaccin ARNm împotriva Covid-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 120 de zile de la rapelul anterior.

Italia recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19 persoanelor cu sistem imunitar compromis
Italia recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19 persoanelor cu sistem imunitar compromis | Shutterstock

Comisarul special desemnat de guvern pentru situaţia de urgenţă legată de Covid-19 va stabili data intrării în vigoare a recomandării în funcţie de nevoile campaniei de vaccinare, a precizat instituţia.

Italia recomandă administrarea unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19 persoanelor cu sistem imunitar compromis

Ministerul a adăugat că decizia reflectă circulaţia încă ridicată a virusului şi eficacitatea pe care au arătat-o ​​vaccinurile de rapel în prevenirea deceselor legate de Covid-19 şi, mai general, a simptomelor care ar necesita spitalizare.

Italia a înregistrat 152.848 de decese legate de Covid-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie 2020, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai mare din lume. Ţara a raportat până în prezent 12,4 milioane de cazuri.

Citește și: Diferența între vaccinul împotriva Covid-19 destinat copiilor și cel destinat adulților. Explicațiile medicului Mihai Craiu

Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19

Autorităţile de reglementare din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând surse familiare cu problema, transmite Reuters.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a analizat datele pentru a autoriza o a doua doză de rapel a vaccinurilor cu ARN mesager de la Pfizer şi partenera său germană BioNTech şi vaccinurilor de la Moderna.

Citește și: Vaccinarea va fi obligatorie pentru adulți în Austria. Măsura intră în vigoare la 4 februarie

FDA nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Agenţia a redus luna trecută intervalul până la administrarea unei doze de rapel de vaccinuri pentru Covid-19 de la Pfizer şi BioNTech, precum şi de la Moderna, în încercarea de a oferi mai rapid o protecţie mai bună împotriva variantei Omicron.

Planificarea este încă în faze incipiente, iar autorizarea va depinde de determinările dacă al doilea rapel ar trebui autorizat pentru toţi adulţii sau anumite grupuri de vârstă şi dacă ar trebui să vizeze varianta Omicron sau să fie formulat diferit, se arată în articolul publicat de WSJ.

Acesta a adăugat că nu a fost luată o decizie definitivă şi că ar putea fi necesar ca repelurile să fie disponibile mai devreme, pentru eventualitatea că apare o nouă variantă. Statele Unite au raportat vineri 2.323 de decese cauzate de Covid-19, ridicând numărul total la 936.523.

(P) Martie, o lună înfloritoare pentru cultura românească! Zeci de documente de valoare, scoase la licitație de casa His... Pompier chemat la locul unui accident a constatat că victima este chiar fiica sa de 16 ani. Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x