Antena Căutare

La Sibiu, soferii platesc taxa la Biserica

La Sibiu, visteria bisericii e alimentata de candidatii la carnetul de sofer. Din 2008 incoace toti cei care au dat exemen pentru permisul auto au fost taxati cu cinci lei. Banii nu s-au dus la politie, ci la Biserica. Motivul? Cladirea in care se sustin examenele apartine Episcopiei Sibiului.

In Sibiu, examenul auto se da la. Biserica. Oricine se prezinta in sala de examinare, e obligat sa plateasca o taxa de cinci lei. Toti banii ajung la Episcopia Sibiului.

Alexandru Nicolescu a fost si el obligat sa plateasca taxa. Joi, a mers sa dea examenul teoretic. Dupa ce i-a fost eliberata chitanta, a observat parafa Episcopiei.

Nu s-a impacat insa cu ideea de a da bani la biserica pentru a-si putea lua permisul si a facut reclamatie la DNA. Coincidenta sau nu, la doar o zi dupa ce a facut sesizarea, spune ca a fost luat pe sus de politie, dus la sectie si interogat.

Nimeni nu i-ar fi explicat si care e motivul interogatoriului. Dupa ce i-au recoltat probe biologice, l-au cantarit si masurat, oamenii legii l-ar fi lasat sa plece.

Suma de 5 lei se plateste de mai bine de patru ani. Asa ca pentru sibieni a devenit un lucru normal. Teoretic, e o taxa de intretinere pentru cladirea inchiriata de la Arhiepiscopia din Sibiu. Doar ca prefectura, in fiecare luna, da un leu chirie. Iar cei care dau examen, platesc cinci. Asta a fost intelegerea pe baza careia s-a semnat contractul de inchiriere pe zece ani.

Biserica nu plateste taxe la stat pentru proprietatile pe care le are, asta insa nu le impiedica pe fetete bisericesti sa colecteze taxe.

Romanul care a spart conturile NASA si-a reluat meseria de hacker. Tanarul a fost eliberat acum zece zile... Vom avea agricultori cu legitimatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x