Antena Căutare

Limba maghiara, bagata pe gat pacientilor romani. Cum arata o fisa medicala in Harghita

In contextul in care solicitarile privind autonomia maghiarilor si secuilor din judetelor Harghita si Covasna devin din ce mai imperative, romanii care locuiesc in zonele vizate simt, din nou, in orice aspect al vietii sociale, discriminarea, presiunea si pericolul asimilarii.

In principal, ideile de autonomie sunt propagate chiar de reprezentantii locali ai statului roman, institutiile locale, platite de la buget, care "uita" sa arboreze insemnele oficiale sau care "omit" sa foloseasca limba oficiala in inscrisuri.

Iata un exemplu semnalat de un roman din Harghita intr-un mail trimis redactie:

"Stimata Redactie

Romanii din Harghita continua sa fie discriminati, chiar daca aceste cazuri nu prea apar in presa si putini au curajul sa ia atitudine. Trebuie sa recunosc ca am prins un pic de curaj dupa ce am vazut ca s-a mediatizat situatia de la Inspectoratul Scolar Harghita, care emite documente in limba maghiara.

La fel se intampla si la Spitalul Judetean Miercurea Ciuc. Va trimit anexat un fisier continand o copie dupa rezultatul unui test de audiometrie primit de la Sectia O.R.L. Singurele inscrieri in limba romana sunt cele de la inceput si de la sfarsit unde scrie "audiometrie si Dg. Auz in limite normale". In rest de pe o intreaga coala A4 eu nu pot citi nimic pentru ca nu inteleg limba maghiara.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Au vrut functie si au plagiat-o pe Mona Pivniceru, ministrul Justitiei!... Jaf la o casa de schimb valutar din Bucuresti! Casiera a fost lovita de hot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x