Antena Căutare

Locația soldaților ruși, dezvăluită de aplicațiile de dating. Ce au descoperit spionii despre trupele lui Putin din Ucraina

Spionii britanici au monitorizat invazia rusă a Ucrainei urmărind soldații lui Vladimir Putin care foloseau aplicația de întâlniri Grindr și alte site-uri de socializare.

soldat rus care priveste in partea stanga cu chipul fara expresie si o caciula pufoasa Galerie
Spionii britanici au monitorizat invazia rusă a Ucrainei urmărind soldații lui Vladimir Putin care foloseau aplicația de întâlniri Grindr și alte site-uri de socializare. | Profimediaimages.ro

Armata rusă a invadat Ucrainei în urmă cu 11 zile și se spune că spionii britanici au fost din ce în ce mai siguri de planurile lui Putin după ce au accesat mesajele din rețelele de socializare.

Serviciile de informații au transmis Ucrainei informațiile pentru a ajuta la anticiparea unei invazii la scară largă, păstrând doar câteva detalii pentru a proteja sursele și metodele.

Cum au știut spionii britanici pas cu pas unde se află armata lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a interzis aplicațiile de întâlniri, precum Grindr, în 2013, dar platforma este încă folosită și a oferit o mulțime de informații prețioase. Spionii au urmărit și mesajele pe echivalentul rusesc al Facebook - VKontakte.

Citește și: Ce i-a spus Vladimir Putin lui Emmanuel Macron despre atacurile la centralele nucleare din Ucraina

O sursă a declarat pentru Daily Mail: „Aceste site-uri au fost o comoară pentru spionii noștri și, în special, aplicațiile de dating. Soldații și cei implicați în efortul militar erau deosebit de neglijenți. Asta a însemnat că eram la curent cu planurile și iminența invaziei, dar și cu detalii precum proviziile de sânge ale trupelor ruse”.

Spionii britanici reușeau să afle informații chiar și în timp ce ucrainenii curajoși au mărșăluit către trupele rusești în orașul Melitopol și le-au spus să „meargă acasă”, forțând soldații să se retragă.

Ce pierderi a înregistrat armata rusă în 11 zile de la invazia Ucrainei

Armata ucraineană a anunţat că peste 11.000 de soldaţi ruşi au murit de când Ucraina a fost invadată de Rusia, relatează The Guardian.

Conform unui raport al forţelor armate ucrainele, postat pe site-ul Ministerului Apărării, au fost distruse 285 de tancuri, 109 sisteme de artilerie, 44 de avioane şi 48 de elicoptere ale ruşilor.

Citește și: Unde i-ar fi ascuns Vladimir Putin pe Alina Kabaeva și cei patru copii ai lor. S-a aflat locul și nu este în Rusia, cum se credea

“Ieri, peste 650 de membri ai forţelor de ocupaţie, răniţi, au fost duşi la spitalul din Brianka, din regiunea Luhansk”, se menţionează în raport.

“Cu toţii sunt în stare gravă... după ce li s-a acordat primul ajutor, ei au fost escortaţi de un convoi înarmat în prima linie de luptă, ca să fie ‘carne de tun’ şi să se multiplice ostilităţile. Se ştie că personalul regimentului 6 este înfricoşat şi demoralizat şi caută modalităţi ca să dezerteze”, se adaugă în raport.

Te-ar putea interesa și: UPDATE Război Rusia - Ucraina, ziua 12 LIVE TEXT. Tancurile ruseşti, în poziţie de luptă lângă Kiev. Armata rusă vrea să încercuiască oraşul Dnipro

Unde i-ar fi ascuns Vladimir Putin pe Alina Kabaeva și cei patru copii ai lor. S-a aflat locul și nu este în Rusia, cum ... Cum trăiește Maria, fiica cea mare a lui Vladimir Putin, și cine e soțul ei. De ce au fost obligați cei doi să plece din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x