Antena Căutare

Locuri de muncă în străinătate: Cât poate câștiga un șofer în Anglia?

Tot mai mulți români sunt în căutarea unor locuri de muncă în străinătate, asta pentru că nivelul de trai din România are în continuare de suferit din pricina instabilitătii socio-opolitice. În sfera economică, forța de muncă din țara noastră își continuă masiv emigrarea spre alte state din Europa unde salariile sunt mai mari, iar condițiile de lucru mult mai bune. Acesta este motivul pentru care joburile peste hotare au devenit apanajul celor care sunt dispuși să-și pună la bătaie experiența în câmpul muncii.

Tot mai mulți români sunt în căutarea unor locuri de muncă peste hotare, asta pentru că nivelul de trai din România are în continuare de suferit. În sfera economică, forța de muncă din țara noastră își continuă masiv emigrarea spre alte state din Europa unde salariile sunt mai mari, iar condițiile de lucru mult mai bune. Acesta este motivul pentru care joburile în afara țării au devenit apanajul celor care sunt dispuși să-și pună la bătaie experiența în câmpul muncii pentru străini.

Domeniile în care se caută locuri de muncă în străinătate sunt vaste, de la muncitori necalificați, în construcții, până la meserii practice ca electrician, mecanic auto sau frizer. În Marea Britanie, de exemplu, se caută șoferi, iar salariile se calculează, de regulă, în functie de numărul de ore lucrate.

Sunt numeroase anunțuri locuri de muncă șoferi, disponibile în Anglia, iar acestea se impart în două mari categorii:

  • Șoferi pentru categoria B

Angajatorii din Marea Britanie caută șoferi pentru mașini mici, care necesită doar permis de conducere categoria B, în special pentru firmele de curierat. Se cer minimum doi ani de experiență, un cazier curat, dar și cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional. Cât câștigă un șofer în Anglia? În general, salariile sunt fixe, iar programul prestabilit. Plata nu se face la oră, iar veniturile pornesc de la 1.500 de lire, în funcție de cerințele angajatorului, dar și de orarul impus. Un mare plus în ceea ce privește locurile de muncă în UK îl au candidații care vorbesc limba engleză avansat, însă, potrivit firmelor care se ocupă de recrutarea cadidaților pentru posturile vacante, nivelul conversațional rămâne de bază în procesul de selectare a potențialilor angajați.

  • Șoferi profesioniști

Un șofer profesionist în Anglia își poate rotunji veniturile și poate câștiga câteva mii de lire sterline, lunar, asta pentru că regulile se schimbă. În primul rând, pentru aceste locuri de muncă pot candida doar şoferii care deţin permis de conducere categoriile C,E, iar angajatorii cer obligatoriu să aibă experienţă pe TIR. În plus, cei care se înscriu nu trebuie să aibă antecedente penale, iar cunoașterea limbii engleze poate fi opțională, ceea ce reprezintă un avantaj pentru românii care doresc să se angajeze în Marea Britanie, dar nu știu limba.

La nivel salarial, un șofer în Anglia poate câștiga până la 5.000 de lire sterline, asta pentru că, potrivit anunțurilor cu locuri de muncă șoferi, unele companii oferă chiar șI 15 lire pe oră. Media veniturilor în 2019 pentru un șofer de TIR este, însă de 2.500 de lire, sumă care variază în funcție de numărul de ore lucrate. Mai mult, este obligatoriu de precizat faptul că orele de noapte se plătesc mai mult, din punct de vedere legal, iar companiile au obligația de a asigurara contracte de muncă fiecărui angajat.

Rata de emigrare a românilor rămâne ridicată și în 2019 astfel că interesul pentru locuri de muncă peste hotare este direct proporțională cu numărul celor care aleg să plece în afara țării. Mai mult, un studiu realizat pe românii care muncesc în Anglia, de o publicație românească, arată că cei mai mulți consideră că decizia de a alege să plece în străinătate a fost una “bună” și că se declară mulțumiți.

Site-urile de anunțuri de specialitate, la categoria “străinătate” abundă în oferte de joburi, iar dacă îți cauți un loc de muncă, trebuie să știi că pe platoforma JobZZ.ro sunt adăugate zilnic noi joburi. Intră și tu și aplică la cele care ți se potrivesc!

Credit foto: https://pixabay.com/photos

Și-a piedut cunoștința și s-a trezit plin de fracturi şi vânătăi: "Am auzit asistenta spunând: legați mâna stângă c... Drogurile continuă să eşueze pe litoralul Mării Negre, cu o săptămână înainte de vacanța de Paște...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x