Antena Căutare

Dublarea alocațiilor: 7.000 de părinți dau în judecată Guvernul Orban pentru că refuză să dubleze banii copiilor

Peste 7.000 de părinți îi dau în judecată pe premier, pe ministrul Muncii și pe cel al Finanțelor pentru că refuză dublarea alocațiilor. Acțiunea civilă colectivă va fi deschisă săptămâna viitoare la Curtea de Apel București. CCR a stabilit clar că executivul nu va mai putea amâna dublara alocațiilor

Acum, decizia este la șeful statului care are 20 de zile la dispoziție să promulge textul, iar din acel moment, copiii ar trebui să primească 300 de lei în loc de 150 de lei.

Curtea Constituțională constată că nu a existat niciun motiv de natură sanitară sau financiară la momentul în care, Guvernul, a decis să nu plătească alocațiile duble, drept pentru care Guvernul ar putea fi dat în judecată de părinți pentru a primi banii retroactiv pentru toate lunile în care dublarea alocațiilor de fost suspendată.

Ludovic Orban, întrebat despre această situație el a răspuns că: "Împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor, analizăm variantele pe care le avem la dispozițieși vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resuursele financiare necesare pentru a dubla acum."

Acesta a mai adăugat că urmează ca în maximum douăd dăptămâni să adopte o variantă care să permită creșterea alocațiilor, însă, nu doblarea acestora!

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Însă, premierul a precizat că va fi căutată o soluţie pentru că acestea să crească în acest an.

Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului privind dublarea alocaţiilor

„Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Alocațiile copiilor din România, comparate cu cele din alte țări. Câți bani primesc minorii din alte state – VIDEO

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor. „Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor, care precizează că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Mărturirile dramatice ale unui primar infectat cu noul coronavirus: ”Din sicriu am înviat!” Bărbatul a stat trei săptămâ... Elevii, tot mai aproape de școala online, din toamnă! Ministrul Educaţiei, despre cele trei scenarii pentru anul şcolar ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x