Căutare Live

Ludovic Orban, declarație bombă despre alocațiile copiilor! „Nu am spus niciodată așa ceva!”

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu există niciun proiect pentru înlocuierea alocaţiilor pentru copii cu vouchere, și că, de fapt, obiectivul este acela de a mări alocațiile.

Ilustrație.

„Nu am spus niciodată așa ceva (că alocațiile copiilor vor fi ănlocuite de vouchere, n.r.). Am dat exemple că există și alte modalități de a sprijini financiar, în alte țări. Am spus clar că nu există niciun fel de proiect privitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și că obiectivul nostru este să creștem alocațiile pentru copii”, a spus Ludovic Orban.

El a subliniat încă odată că „PNL a avut întotdeauna grijă ca alocaţiile pentru copii să crească”.„Ultimele majorări, în 2008, 2015 şi 2019 au fost făcute la iniţiativa PNL. Tot noi am stabilit ca alocaţiile să fie indexate cu rata inflaţiei”, a afirmat Ludovic Orban.

„Se întâmplă ca alocaţiile copiilor să fie folosite şi pentru cheltuieli altele decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului”, a spus ministrul interimar şi desemnat al Muncii, Violeta Alexandru. Într-un mesaj publicat pe Facebook, ea a spus că banii din alocaţii „se mai joacă şi la păcănele”.

Florin Cîţu: Majorarea alocațiilor pentru copii a fost amânată

Ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere, acest sistem fiind folosit şi în Statele Unite ale Americii pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri.

Cîţu a fost întrebat luni despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi dacă se va merge pe această variantă, menţionată de premierul Ludovic Orban.

„Majorarea a fost amânată, pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020. Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc.

Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că nu s-a luat nicio decizie în privinţa alocaţiilor şi că s-a discutat despre faptul că există şi alte modele, precum acela de a fi acordate sub formă de vouchere.

Un polițist și-a pus capăt zilelor, la doar 28 de ani. Gestul soției l-a distrus: „L-au găsit spânzurat, în dormitor”... Nici frizeriile nu mai sunt ce au fost! Pensionarii din Sălaj reclamă faptul că frizerii refuză să-i bărbierească...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri