Antena Căutare

Lună de miere de coșmar. Au mers într-o excursie organizată de snorkeling și au fost abandonați în ocean. Cum au supraviețuit

Doi tineri care au mers într-o excursie organizată de snorkeling în preajma unei insule din Hawaii au tras o sperietură groaznică. În timp ce apa începuse să se agite, vasul care i-a adus pe insulă se îndepărta de ei. Ce a urmat apoi.

imagine de stoc snorkeling Galerie
Doi tineri care au mers într-o excursie organizată de snorkeling în preajma unei insule din Hawaii au tras o sperietură groaznică. În timp ce apa începuse să se agite, vasul care i-a adus pe insulă se îndepărta de ei. Ce a urmat apoi. | Getty Images

Un cuplu din California a fost abandonat în ocean în timp ce făceau snorkeling. Cei doi sunt tineri căsătoriți și se aflau în luna de miere în Hawaii și nu se gândeau că s-ar putea întâmpla așa ceva.

Moment de cumpănă pentru un cuplu chiar în luna de miere. Cum au reacționat când s-au văzut lăsați baltă în ocean

Ceea ce trebuia să fie una dintre cele mai frumoase amintiri din luna de miere s-a transformat rapid într-un coșamr. Elizabeth Webster și Alexander Burckle au trecut prin clipe de groază când s-au văzut abandonați în ocean chiar când apele deveniseră mai agitate. Cuplul de îndrăgostiți a rezervat un tur de snorkeling către Lanai, o mică insulă lângă Maui, în septembrie 2021. Cei doi au povestit că au fost informați pe barcă că vor avea la dispoziție o oră să exploreze locul și să facă snorkeling, urmând ca apoi să se mute în altă locație.

Bărbatul care și-a pierdut soția într-un tsunami o caută neîncetat. De 9 ani face scufundări în ocean pentru a o găsi

În procesul pe care cei doi l-au intentat agenției care a organizat excursia, cei doi au declarat că nu li s-a dat niciun sfat referitor la cum s-ar putea întoarce pe barcă. În plus, ei nu aveau la bord un salvamar care să ajute în caz de urgențe.

La începutul activității, apele din ocean erau line, însă, la un moment dat, apele au devenit mai agitate, motiv pentru care barca a și plecat de la locul de întâlnire. Ei au încercat să înoate spre barcă și au făcut semne disperate să fie așteptați, însă, în agitația momentului, cei doi nu au fost observați, potrivit spuselor reprezentanților companiei.

„Reclamanții începeau să intre în panică și se luptau să înoate în condițiile oceanului. Se temeau că se vor îneca”, a declarat avocatul cuplului.

Cum au supraviețuit cei doi și ce au decis în urma acestei experiențe

Într-un final, cei doi au ajuns la mal deschidratați și obosiți. Au scris pe nisip „Help”, însă nicio barcă nu i-a observat. În cele din urmă, au fost găsiți de localnicii care le-au oferit acces la telefon. Când cei doi au sunat la reprezentanții companiei de turism, organizatorii nu observaseră dispariția lor.

Jared A. Washkowitz, avocatul cuplului, a declarat pentru Insider că procesul a fost dezorganizat și compania „nu a oferit limite stabilite pentru snorkeling”.

În apărarea ei, compania care a organizat excursia spus că a numărat de trei ori persoanele aflate la bord, însă un alt participant a declarat că totul a fost foarte dezorganizat.

„A fost pur și simplu prea dezorganizat totul”, a declarat Jessica Herbert, care a fost și ea în turneu, pentru Hawaii News Now. „Toată lumea a continuat să se miște, așa că a fost ușor de trecut cu vedea că cineva lipsea”, adaugă ea, potrivit Insider.

Citește și: Unde se vede Iulia Vântur în luna de miere. Vedeta a dezvăluit destinația preferată

Întreaga întâmplare a fost investigată și de Garda de Coastă. În raportul gărzii de coastă se află și o declarație al unui pasager care a spus că lipsesc doi dintre pasageri.

Cuplul solicită despăgubiri pentru daunele generale pentru suferința emoțională. Washkowitz a declarat că Webster și Burckle încă procesează trauma incidentului și au făcut snorkeling și înot timp de ore întregi.

„Au petrecut mult timp în apă și dacă nu ar fi fost tineri, oameni sănătoși care erau atletici, probabil că s-ar fi înecat”, a mai declarat avocatul cuplului.

Sail Maui și-a schimbat protocolul de atunci. Sail Maui nu a răspuns imediat solicitării Insider de a comenta.

Două cutremure în România în această noapte. Unde s-au resimțit cel mai puternic... A crescut prețul carburanților. Cât trebuie să plătești, acum, pentru un litru de benzină și de motorină la pompă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x