Antena Căutare

Mare sărbătoare pentru mii de credincioşi! Biserica prăznuieşte unul dintre cei mai importanţi sfinţi

În ziua de 8 mai a fiecărui an, credincioşii prăznuiesc minunea făcută de Sfântul Apostol şi Evaghelist Ioan la mormântul său.

Mare sărbătoare pentru mii de credincioşi! Biserica prăznuieşte unul dintre cei mai importanţi sfinţi Galerie
| www.ortodoxia.md

În ziua de 8 mai a fiecărui an, credincioşii prăznuiesc minunea făcută de Sfântul Apostol şi Evaghelist Ioan la mormântul său.

Sfantul Ioan a fost fiul lui Zevedei si al Salomeei, de meserie pescar si originar din Betsaida. Acesta era cel mai tanar dintre cei doisprezece Apostoli. In Evanghelia sa, el se numeste "ucenicul pe care il iubea Iisus".

La Cina cea de Taina, el s-a rezemat pe pieptul lui Iisus si asa s-a impartasit din tainele lui Hristos. Este ucenicul caruia Iisus, cand era rastignit pe cruce, i-a incredintat pe Preacurata Sa Maica. Dupa invierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormantul gol.

Traditia Bisericii aminteste ca Sfantul Apostol Ioan era in varsta de peste o suta de ani cand a adunat sapte ucenici si iesind din cetatea Efesului, le-a poruncit acestora sa sape o groapa in forma de cruce. Apoi Sfantul Apostol s-a intins in acea groapa in forma de cruce si a poruncit sa fie acoperit cu pamant. Dupa o vreme, cand credinciosii au deschis mormantul, nu au mai gasit acolo trupul lui, informeaza crestinortodox.ro.

In fiecare an, pe 8 mai, din acest mormant se ridica o pulbere pe care locuitorii de acolo o numesc mana ce vindeca pe cei bolnavi.

ZODIILE care au șanse să primească BANI! Horoscopul acesta îți spune cum vei sta cu resursele! Te numeri printre NOROCOȘ... Prognoza meteo pe trei zile! Meteorologii au făcut anunțul: Ce ne așteaptă în acest weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x