Antena Căutare

Mărturia unui român blocat la granița dintre Austria şi Ungaria: „Suntem peste 3000 de oameni care vrem să ajungem acasă”

Un nou convoi de mașini s-a format la granița dintre Austria și Ungaria, după valul imens de oameni care a intrat azi noapte în țară. Oamenii sunt blocați între Austria și Ungaria, după ce granițele acestor țări s-au reînchis.

Tensiune uriaşă, noaptea trecută, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Mii de români, într-un convoi de peste 800 de maşini, au stat prinşi între două ţări, o noapte şi o zi. Oamenii veneau spre casă, dar între timp autorităţile maghiare au închis ţara şi nu au mai permis nici tranzitul diasporei. Pentru ei, azi-noapte, autorităţile române au luat măsuri şi au făcut posibil un coridor de tranzit.

Oamenii cu grupa sangvină "A", posibil mai expuși la efectele severe ale COVID-19. Ce informații oferă studiile preliminare

Deși, autoritățile au anunțat că țara va rămâne închisă și că redeschiderea graniței a fost posibilă doar timp de trei ore, românii au continuat să vină. Unii au făcut mai mult pe drum și au ajuns prea târziu, iar acum sunt zeci poate chiar sute de români care practic sunt blocați între două țări.

,,Nu avem pe unde să trecem. Nu ne mai lasă nici austriecii, nici ungurii. Ne-au blocat în toate părțile.Au zis că lasă până la 6.00 dimineața, , dar la 4.00 au închis.Au lăsat camioanele care oricum aveau prioritate, pntru că ei sunt cu marfă, spunea Lucian Predilă, un român aflat blocat între cele două țări.

Urmăriți toată știrea prezentată la OBSERVATOR, accesând video-ul de mai sus.

Pilot din flota ATR a Tarom, confirmat cu coronavirus / Compania recomandă tuturor persoanelor care au intrat în contact... Locurile de joacă din parcuri, dar și cele destinate socializării, închise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x