Antena Căutare

Studenți români, mărturisiri despre ce se întâmplă în China: ”E o panică generală mare. Te trezești cu orașul gol dintr-odată!”

Zeci de români se întorc acasă din China înspăimântaţi şi cu lacrimi în ochi. Ajunşi pe pământ românesc, vorbesc cu groază despre peisajele apocaliptice, din oraşele Chinei. Din oraşul focar Wuhan va fi repatriat şi un român. Noul Coronavirus dă în fiecare zi alerta în ţară. Simptomele sunt asemănătoarea gripei. Din fericire însă ultimul caz - cel al stweardesei suspecte - a fost infirmat. Tânăra a fost transportată în izoletă. Avem imaginile transferului care dau fiori reci când ne gândim la virusul nou care ameninţă lumea întreagă.

Sunt imagini în premieră surpinse pe pista unui aeroport din România. Tânăra care a călătorit de la Varşovia la Cluj Napoca a fost condusă direct la izoleta folosită pentru a împiedica răspindirea temutului virus.

Românca, în vârsă de 26 de ani, este stewardesă şi recent a fost în zone cotaminate din Asia şi chiar ar fi intrat în contact cu doi colegi la care coronavirusul a fost confirmat.

”Pacienta era fără simptomatologie, fără febră, era cu stare generală bună. A fost discuție ca ar fi putut veni în contact cu o suspiciune de coronavirus, dar s-a infirmat ca urmare a anchetei amănunțite.”, a declarat Irina Filipescu - purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Ce se întâmplă cu pacienta suspectă de coronavirus de la Cluj. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Se va recupera complet!”

”În țara noastră nu avem niciun caz de coronavirus. Au existat mai multe suspiciuni, dar coincide cu perioada de gripă sezonieră la noi.”, a declarat ministrul Sănătății.

Măsuri fără precedent sunt şi la aeroportul Henri Coandă. Este principala poartă de intrare a virusului în România.

Doar azi, opt tineri s-au întors de urgenţă în ţară din China. Şapte dintre ei sunt studenţi la Universitatea Transilvania din Braşov şi erau într-un schimb de experienţă într-o zonă afectată de coronavirus.

Imagini in exclusivitate! Teama de virus golește orașele în China: Un român a trimis o înregistrare uluitoare

”Nimeni nu vrea să fie acum acolo. Erau oameni pe stradă însă mult mai puțini față de numărul normal. Toată lumea purta măști. E un peisaj apocaliptic”, a precizat un student.

”Nouă, în cămine, ni se lua temperatura zilnic, eram în permanență monitorizați, nu aveam voie să ieșim din cămin. Dacă ieșeam, doar în cazuri de urgență, să ne facem provizii.”, a mărturisit un alt student.

Un alt tănăr care urmează cursuri de masterat în China a decis, de asemenea, să revină acasă. În ultimele zile petrecute în China, a primit zeci de sms uri în care era sfătuit, în limba chineză, ce reguli de igienă ar trebui să respecte.

Virusul mortal din China se răspândește! Un prim deces la Shanghai; 54 de morţi şi 323 de noi cazuri de infecţii. Alarmă falsă în România

”Este o panică generală destul de mare. Nu se comunică și te trezeai că vrei să iei un taxi și nu găseai niciunul. Transportul public închis, nu mai era niciun restaurant deschis. Rămâneai blocat acolo.”, a mai spus un tânăr.

Pe aeroport, tinerii au trecut printr-un control medical. Faţă de artiştii din Mioveni, care au aterizat ieri pe Otopeni, ei au purtat măşti de protecţie.

De teama virsului, tot mai mulţi oameni poartă măşti de protecţie în aeroport. Sunt însă si multe persoane care nu văd un pericol.

Medicii le recomandă celor care au călătorit în zonele de risc sau au intrat în contact cu persoane posibil infectate să meargă la camerele de gardă să se asigure că nu sunt purtători de coronavirus.

Incident revoltător în București: Acest șoferul chemat prin aplicație a agresat o clientă. Aceasta a fost scoasă cu forț... Patroana unui local, lovită până a căzut inconștientă la podea: ”A vrut să se răzbune!” Atenție, imagini ce vă pot afect...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x