Antena Căutare

"Negociez cu Dumnezeu în fiecare zi!" Medic la Terapie Intensivă, la Suceava. A ajuns în plin focar, după ce a refuzat străinătatea

Mihai Alexandru Marginean, medic specialist ATI, continuă seria mesajelor emoținonante. Cadrul medical le-a transmis colegilor săi, medici, asistente, infirmiere că în mâinile lor stă viața a mii de oameni. "Imaginați-vă cum se simte un pacient de la ATI. În jurul lui se plimbă nişte oameni în combinezoane albe, fără faţă cu nişte ochelari, viziere şi nu are cum sa fie o imagine decât înspăimântătoare", spune medicul în mesajul său.

"Negociez cu Dumnezeu în fiecare zi!" Medic la Terapie Intensivă, la Suceava. A ajuns în plin focar, după ce a refuzat străinătatea Galerie
Mihai Mărginean, medic pe secția ATI în Suceava | Suceava News Online

"Sunt ultima verigă. Negociez cu Dumnezeu o clipa, o oră, o zi"

Ia zilnic contact cu zeci de pacienți infectați cu coroanvirus. Pentru că este anestezist la secția de Terapie Intensivă din Suceava, spital preluat de militari, din cauza focarului creat acolo, Mihai Alexandru Marginean vede oameni care luptă pentru viață, care vor să trăiască.

Citește și: Dragostea în vremea lui Covid-19. Doi medici din Italia și-au legat destinele, înainte să plece la "luptă": "Este o căsătorie pe timp de război"

"Să ne imaginăm cum se vede Terapia Intensivă prin ochii unui pacient. Un om care stă în pat cu o mască de oxigen şi una chirurgicala. Simte că nu are aer. Ba e cald, ba e frig, poate îi e foame. Nu are aer nici măcar sa manance şi în jurul lui se plimbă nişte oameni în combinezoane albe, fără faţă cu nişte ochelari, viziere şi nu are cum sa fie o imagine decât înspăimântătoare", a mărturisit cadrul medical.

A refuzat să plece în Africa, așa că a fost detașat ca medic la Suceava

"Cu câteva luni înainte am fost întrebat dacă vreau să plec în Africa. Am refuzat. Am simţit că nu este locul meu acolo. I-am spus soţiei că nu vreau să mă duc şi i-am spus că eu cred că rolul meu este alături de pacienţii din România nu de cei din Africa. Şi acum sunt chemat şi mi s-a spus că plec la Suceava. Comunicarea mi s-a făcut în lift. Şi i-am spus soţiei mele..ţii minte ce ţi-am spus? Acum sunt românii noştri sunt pacienţii noştri", a mai povestit medicul.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment pentru români: ”Vom avea un alt vârf spre sfârșitul anului!” Numărul persoanelor infectate cu coronavirus va exploda la sfârșitul lunii

Mesaj de mobilizare pentru toți medicii din România

De la medic la medic, Mărginean a avut un mesaj și pentru cei pe care îi numește "colegi de suferință".

"Aş vrea să le spun că suntem în suferinţă asta împreună. Le înţeleg suferinţa, dar împreună reuşim să trecem peste asta", a spus medicul, ca mesaj pentru toți colegii săi, cadre medicale din toată țara, continuând în același ton mobilizator: "Nu vă pierdeţi speranţa şi luptaţi-vă cu ce aveţi la dispoziţie. Dacă puteţi să rămenţi în case, faceţi asta, dacă puteţi să îi ajutaţi pe colegii voştri medici faceţi-o cum puteţi. Dacă sunteţi pacienți rezistaţi! Împreună vom învinge."

Prins în timp ce încerca să vândă o tânără pentru practicarea prostituţiei... Imagini teribile din New York! Victimele pandemiei sunt îngropate în gropi comune. Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x