Antena Căutare

Medicii care lucreaza si la cabinete particulare isi racoleaza pacienti din spitalele de stat

Saracia din spitalele de stat este mana cereasca pentru medicii care lucreaza si la privat. Unii dintre ei isi racoleaza pacienti pentru cabinetele particulare, chiar din spitalul de stat. Este o realitate pe care bolnavii o simt in fiecare zi si pe care Ministerul Sanatatii o arata acum demonstrativ. Momentan, nu ofera solutii, asa ca, cine poate sa plateasca merge la privat, ca sa primeasca un tratament decent si investigatii sofisticate.

Vrea, nu vrea, pacientul este nevoit sa inteleaga. In spitalul de stat, trebuie sa vii inarmat cu rabdare.

Ecograf, computer tomograf sau alt echipament medicale. Intodeauna, un aparat lipseste sau este stricat in spitalele de stat. Solutia ti-o da chiar medicul sau asistentul lui.

Pacientii s-au resemnat deja. Stiu ca pentru investigatii mai sofisticate, ajung intotdeauna la privat. Medicii recunosc ca de multe ori, isi cheama pacientii din spital la cabinetele private.

De multe ori se intampla ca in spitalele de stat asiguratii sa plateasca investigatiile, teoretic, gratuite. Directorii tin aparatele defecte, iar bolnavii sunt trimisi la cabinetul privat care si-a gasit usor loc aproape de spitalul de stat sau, culmea, chiar in interior.

Asa se ajunge ca pentru aceeasi investigatie, banii sa fie decontati de douã ori. O gaurã sigura, prin care se scurg sume importante, ce ar putea fi investite in aparatura din spitalele de stat. Tocmai de aceea, Ministrul Sanatatii vrea sa limiteze finantarea spitalelor private.

In fiecare an, CNAS aloca spitalelor peste un miliard si jumãtate de euro, din care 45 de milioane de euro merg la spitalele private.

Cristian Cioaca sustine ca Elodia traieste: s-a calugarit sau este internata la psihiatrie... Raed Arafat: A fost malpraxis in cazul fetitei care a murit dupa ce a suferit o entorsa...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x