Antena Căutare

Medicii sunt în alertă. În ultima săptămână s-au confirmat 17 cazuri de rujeolă în șase județe

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a făcut un anunț îngrijorător. Numărul total al îmbolnăvirilor de rujeolă a ajuns la 18.578. Doar săptămâna trecută s-au înregistrat 17 cazuri.

Medicii sunt în alertă. În ultima săptămână s-au confirmat 17 cazuri de rujeolă în șase județe
17 cazuri de rujeolă într-o singură săptămână

De la începutul anului și până vineri, 15 noiembrie, România a înregistrat 18.578 cazuri rujeolă, dintre care 64 de decese. Medicii atrag atenția tuturor românilor.

În ultima săptămână, au fost raportate cinci cazuri nou confirmate în Dolj, patru în Timiş, trei în Caraş-Severin, câte două în Arad şi Mehedinţi şi unul în Braşov.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Sursa: mediafax.ro

Citește și:

Vaccinarea copiilor, obligatorie! Părinții care se opun vor primi amenzi uriașe: „Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”

ALERTĂ de virus periculos în România! Cum se pot preveni copiii

Tragedie în Bistrița Năsăud. Un bărbat a ars de viu în propria casă... MAI vrea să cumpere servicii de telefonie publică cu aproape 11,7 milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x