Vaccinarea copiilor, obligatorie! Părinții care se opun vor primi amenzi uriașe: „Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”

Vaccinarea împotriva rujeolei va deveni obligatorie, de la 1 martie 2020. Legea a fost votată joi de Parlamentul german, cu peste 400 de voturi favorabile.

Vaccinarea împotriva rujeolei, obligatorie în Germania

Legea a fost aprobată de Parlamentul Germaniei cu 459 de voturi în favoarea propunerii, 89 de voturi negative și 105 abțineri.

Potrivit noii legi, la înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, părinții trebuie să dovedească faptul că minorii au fost vaccinați. Cine nu va putea aduce o dovadă a vaccinării ar putea primi o amendă de până la 2.500 de euro.

Părinţii copiilor care sunt deja înscrişi la grădiniţe şi şcoli vor trebui să aducă dovada vaccinării până la data de 31 iulie 2021, scrie Mediafax.

„Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, care a adăugat că legea se va aplica şi în cazul angajaţilor grădiniţelor, şcolilor, unităţilor sanitare şi angajaţilor din centrele pentru refugiaţi.

Din informațiile prezentate de Institutului Robert Koch, 501 persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul acesta în Germania. Medicii spun că, pentru prevenirea apariției și răspândirii bolii, este necesar ca 95% din populație să se vaccineze.

Rujeola, cunoscută şi sub denumirea de pojar, este o boală infecţioasă extrem de contagioasă. În 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estima că 158.000 de persoane mor anual la nivel mondial din cauza acestei boli.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri