Antena Căutare

Vaccinarea copiilor, obligatorie! Părinții care se opun vor primi amenzi uriașe: „Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”

Vaccinarea împotriva rujeolei va deveni obligatorie, de la 1 martie 2020. Legea a fost votată joi de Parlamentul german, cu peste 400 de voturi favorabile.

Vaccinarea copiilor, obligatorie! Părinții care se opun vor primi amenzi uriașe: „Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”
Vaccinarea împotriva rujeolei, obligatorie în Germania

Legea a fost aprobată de Parlamentul Germaniei cu 459 de voturi în favoarea propunerii, 89 de voturi negative și 105 abțineri.

Potrivit noii legi, la înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, părinții trebuie să dovedească faptul că minorii au fost vaccinați. Cine nu va putea aduce o dovadă a vaccinării ar putea primi o amendă de până la 2.500 de euro.

Părinţii copiilor care sunt deja înscrişi la grădiniţe şi şcoli vor trebui să aducă dovada vaccinării până la data de 31 iulie 2021, scrie Mediafax.

„Protecţia împotriva rujeolei reprezintă protejarea copiilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, care a adăugat că legea se va aplica şi în cazul angajaţilor grădiniţelor, şcolilor, unităţilor sanitare şi angajaţilor din centrele pentru refugiaţi.

Din informațiile prezentate de Institutului Robert Koch, 501 persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul acesta în Germania. Medicii spun că, pentru prevenirea apariției și răspândirii bolii, este necesar ca 95% din populație să se vaccineze.

Rujeola, cunoscută şi sub denumirea de pojar, este o boală infecţioasă extrem de contagioasă. În 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estima că 158.000 de persoane mor anual la nivel mondial din cauza acestei boli.

Consiliul din Veneţia a fost inundat imediat după ce a respins măsuri pentru schimbarea climatică... Atac armat la un liceu! Un tânăr de 16 ani a acis doua persoane, chiar de ziua sa de naștere. „Am auzit un foc, apoi alt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x