Antena Căutare

Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru români: „Purtați mască! Este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecția!”

Medicul Tudor Ciuhodaru lansează pe pagina sa de Facebook un apel în care ne sfătuiește pe toți să purtăm mască.

Medicul Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru români

Facebook

„Purtați mască! Purtarea unei măști (chiar simple) este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecția. Cum o reutilizăm.

Metode de sterilizare (eficiență peste 99%)

(1) Ultraviolete (soare) - 30 de minute
(2) Vapori de apă (apă care fierbe)..........10 minute
(3) Aer cald la 70 de grade – 30 de minute.

(!!!) NU utilizați pentru decontaminare substanțe pe bază de alcool sau clor (distrug textura și eficiența măștii iar clorul poate fi toxic).

Centrul de Control al Bolilor din SUA susține că ,,o barieră fizică este mai bună decât nicio barieră” pentru că oprește chiar picăturile care pot ajunge în căile respiratorii superioare.

Citește și: România eroilor neștiuți: A renunțat la concediu paternal și s-a întors la muncă: Țara are nevoie de mine!

(!!!) Rețineți:

1. Dacă masca nu este rărită, spartă sau murdară, poate fi folosită din nou după o săptămână după ce a fost depozitată într-un loc izolat (!la soare) închisă într-o pungă ca cele pentru alimente.

2. Dacă este o mască textila o puneţi direct în chiuvetă, la spălat. Se spala cu detergent obişnuit, care ar trebui să omoare virusul fără probleme. Important este să clătiţi bine masca de detergent pentru a nu determina reacţii alergice pe faţă la următoarea purtare.

3. Dacă vă simţiţi mai în siguranţă, puteţi călca masca pentru „sterilizare”, scrie Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Citește și Un medic din Iași a ales să plece de lângă familie ca să lupte în linia întâi la Suceava: „Este un sacrificiu pe care mi-l asum”

Un preot a fost amendat de polițiști după ce a ținut o slujbă religioasă în curtea bisericii. O femeie i-a sărit în apăr... Artists Rooms, nou fond de susţinere a artiştilor şi creatorilor independenţi din România afectaţi de izolarea impusă în...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x